Inna opcja to sieć pająka w którą wpadła larwa (np z drzewa). Czy te listy wróciły na swoje miejsce po usunięciu tego czegoś?
Roślinki są jeszcze na tyle małe, że możesz bez problemy to wytępić ręcznie, bez chemii. Gdyby to był sierpień i coś się zalęgło w krzaku, to wtedy już nie ma wyjścia.
A jak sobie radzić z owadami, możesz przecież przeczytać w necie https://www.duckduckgo.pl/search?q=konopie+ ... e&ie=UTF-8
Ja mam za sobą póki co tylko 1 sezon i brak doświadczenia z podobnymi problemami. Może ktoś inny coś podpowie.
Teoretycznie konopia pełnosezonowa nie powinna pokazać płci, kiedy dnia jeszcze przybywa (a cały czas przybywa).
U jeden ze swoich najstarszych (prawie 2 miesiące) roślin zauważyłem wczoraj coś, co wygląda jak preflowery i jestem lekko skołowany sytuacją : ) W zeszłym sezonie pierwsza roślina pokazała płeć (kobita) dopiero w lipcu. Co ciekawe, jako ostatni ujawnił się samiec.
Ta roślina w ogóle jest jakaś... nietypowa. Bardzo szybko wykształciła wielkie liście (jakich nie miały dorosłe krzaki z mojej poprzedniej uprawy) i teraz te preflowery...
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.