Inna opcja to sieć pająka w którą wpadła larwa (np z drzewa). Czy te listy wróciły na swoje miejsce po usunięciu tego czegoś?
Roślinki są jeszcze na tyle małe, że możesz bez problemy to wytępić ręcznie, bez chemii. Gdyby to był sierpień i coś się zalęgło w krzaku, to wtedy już nie ma wyjścia.
A jak sobie radzić z owadami, możesz przecież przeczytać w necie https://www.duckduckgo.pl/search?q=konopie+ ... e&ie=UTF-8
Ja mam za sobą póki co tylko 1 sezon i brak doświadczenia z podobnymi problemami. Może ktoś inny coś podpowie.
Teoretycznie konopia pełnosezonowa nie powinna pokazać płci, kiedy dnia jeszcze przybywa (a cały czas przybywa).
U jeden ze swoich najstarszych (prawie 2 miesiące) roślin zauważyłem wczoraj coś, co wygląda jak preflowery i jestem lekko skołowany sytuacją : ) W zeszłym sezonie pierwsza roślina pokazała płeć (kobita) dopiero w lipcu. Co ciekawe, jako ostatni ujawnił się samiec.
Ta roślina w ogóle jest jakaś... nietypowa. Bardzo szybko wykształciła wielkie liście (jakich nie miały dorosłe krzaki z mojej poprzedniej uprawy) i teraz te preflowery...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.