Ps Przepraszam za interpunkcje, ale nie lubię stawiać przecinków.
24 marca 2018gringo pisze: Wpierdalasz to jak cukierki. Ogarnij łeb ziomek! :diabolic:
24 marca 2018Mlodziak17 pisze:Niestety były to jedne z słabszych kółek (niebieskie whats'upy), więc jakoś nie rusza mnie ilość(tak wiem to że są słabsze nie znaczy że mogę zjeść bóg wie ile), ale przy dominach czy boom'ach już bym nie miał odwagi więcej zarzucić niż 2 na trip'a choć i tak nigdy nie zarzuciłem dwóch domin, boom'ów bo po 1 już łapało się czasami odciny :).24 marca 2018gringo pisze: Wpierdalasz to jak cukierki. Ogarnij łeb ziomek! :diabolic:
26 kwietnia 2018Axelerator pisze:Jedno pytanie. Masz jakieś konkretne dane dot. tych boomów? Nigdzie nie mogę się doszukać...24 marca 2018Mlodziak17 pisze:Niestety były to jedne z słabszych kółek (niebieskie whats'upy), więc jakoś nie rusza mnie ilość(tak wiem to że są słabsze nie znaczy że mogę zjeść bóg wie ile), ale przy dominach czy boom'ach już bym nie miał odwagi więcej zarzucić niż 2 na trip'a choć i tak nigdy nie zarzuciłem dwóch domin, boom'ów bo po 1 już łapało się czasami odciny :).24 marca 2018gringo pisze: Wpierdalasz to jak cukierki. Ogarnij łeb ziomek! :diabolic:
24 marca 2018Mlodziak17 pisze: po tej nocy nie mogłem panować nad ciałem słabsza równowaga i gdy próbowałem przy rodzinie siedzieć w spokoju to nie mogłem opanować ciała, nie wiem jak to w sumie nazwać, ale co jakiś czas miałem taki wstrząs(?) ciała
W skutek obniżonego poziomu serotoniny podczas zasypiania może indukować się stan paraliżu przysennego, którego jednym z objawów są mimowolne drgania przed wejściem w fazę głębokiego snu. Ta dolegliwość również przestanie być obecna po kilku dniach od intoksykacji.
Następnym razem nie jedz tak dużo, nie odczujesz mniejszej przyjemności, a unikniesz negatywów, o których wspomniałeś powyżej.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.