Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 6 / / 0
No widzisz zemną gorzej bo żeby sie najebać potrzebuję Ruskiej Mety <_<
No ciężko wyjść na ludzi jak sie pochodzi z takiej rodziny %-D
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
-brak zespolnu abstynencyjnego tzw uzaleznienie fizyczne
skoro są uzależnieni to i jest zespół abstynencyjny. ZA to również psychiczne cierpienia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
zaczyna on pic, powiedzmy majac 15 lat
pamiętaj o tym że na młode orgnizmy alko gorzej wpływa
Szklanka wódki (250 g) zabija okolo 1000-2000 komórek nerwowych w naszym mózgu. Komórki nerwowe sie nie regeneruja. Ludzki mózg sklada sie z okolo 3 miliardów komórek nerwowych, z czego
uzywamy na co dzien okolo 10% z nich. Zatem okolo 2,7 miliarda komórek jest niepotrzebnych. Szklanka wódki zabija 1000 komórek nerwowych. Czlowiek moze bez obawy o swoje zdrowie wypic 2 700 000 szklanek wódki.
no dobra, ale kto Ci powiedział ze najpierw nie umrze te 10% komurek nerwowych? Że zaczne sie od tych nie używanych? lapiej jednak sie zjarać :-p
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Te wyliczenia to pierdolenie, nie kierujcie się tym. Poza tym ponoć już udowodniono, że to ściema z tym, że wykorzystujemy tylko 10% powierzchni mózgu.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2007 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 622 / 26 / 0
lucyper2 pisze:
Co do agresji to jest ona nieodłącznie związana z każdym nałogiem, np. gdy ktoś próbuje stawać między uzależnionym a towarem. Co do rycia wątroby to hera sama w sobie tego nie robi, za to zanieczyszczenia w niej, nie mówiąc już o HCV jak najbardziej. W przypadku fety wygląda to podobnie. Do fety dopisałbym jeszcze psucie się zębów, wypadanie włosów, wrzody żołądka itd.
Co to za pierdolenie z tym niszczeniem uzębienia?

Ja znam gości dwóch, jeden jara 3 lata, drugi 5 lat i mają ząbki jak ci goście w reklamie pasty do zębów Coolgate.

U mnie to wygląda tak:
Hera - duża szkodliwość społeczna, mała zdrowotna i psychiczna (mówię o paleniu, chyba, że ktoś nie opala folii i mu się zęby pierdolą - ja mam nadal piękne i białe).

Alko - marskość wątroby, czerwony ryj, wrzody, pierdolenie i odpierdalanie głupot, wreszcie kończą życie dzierżąc je w reklamówce żulówce.

Feta - to prawdziwy syf. Płakać mi się chce jak widzę młode gówniary nawciąganie (15 lat), przecież to żre mózg gorzej niż parę buchów butaprenu. Potem panna chodzi wkurwiona, wychudzona, panny się w to najłatwiej wpierdalają bo się chudnie i się nie ma kompleksów (a niektóre są bardzo zakompleksione).

Moja ocena: feta to ścierwo, braun to ścierwo, alkohol to ścierwo.

Opiat w postaci kodeiny - OK (nie iniekcje), lub zajarać z blachy raz na ruski rok.
Alkohol w postaci browara (nie gorzały!) - OK, byle nie zaczęsto.
Feta - nie ruszać syfu WCALE!!!

To jest tylko moje zdanie, próbowałem/próbuję wszystkich środków wyżej wymienionych.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: karusia03 »
Aż dwaj koledzy mają ząbki,choć lecą z herą?Teraz mają,ale obserwuj cierpliwie,stracą je.Mało kto nie wpierdala sie po uszy z herą,jeśli zacznie z nią zabawę.Ząbki zniszczy szybciej brak higieny,niż same związki w niej zawarte,bo na skręcie na pewno nie myśli się o szczoteczce i paście.

Na 100% wszystkie z tych dragów mają wyjątkowo szkodliwy wpływ na jedno- NA Życie,uszkadzają je wyjątkowo paskudnie i nieodwracalnie.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez karusia03, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik karusia03 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rastafanka »
alko, feta, hera - to syf .
wszystko chyba równo szkodliwe .
lepiej sobie zioło zapalic od czasu do czasu zamiast niszczyc sie takimi gównami ;p
  • 60 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Radar »
rastafanka pisze:
alko, feta, hera - to syf .
wszystko chyba równo szkodliwe .
lepiej sobie zioło zapalic od czasu do czasu zamiast niszczyc sie takimi gównami ;p
Kazdy kiedys tak mowil ;]
Back inna' town
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
karusia03 pisze:
Aż dwaj koledzy mają ząbki,choć lecą z herą?Teraz mają,ale obserwuj cierpliwie,stracą je.Mało kto nie wpierdala sie po uszy z herą,jeśli zacznie z nią zabawę.Ząbki zniszczy szybciej brak higieny,niż same związki w niej zawarte,bo na skręcie na pewno nie myśli się o szczoteczce i paście.

Na 100% wszystkie z tych dragów mają wyjątkowo szkodliwy wpływ na jedno- NA Życie,uszkadzają je wyjątkowo paskudnie i nieodwracalnie.
Tak, ale nie zaprzeczajmy, że amfetaminiście jako pierwszemu wylecą zęby.

Zresztą ja wypadłem z cugu braunowego we wrześniu (odtrułem się na metadonie). Od tamtej pory jarałem może ze 3-4x na spontanie, jak ktoś mnie poczęstował. Mikroskopijne ilości.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.