Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 88 / 2 / 0

ps: może jakis debil zrobi sobie wywar z tytoniu..
Proszę bardzo, ktoś zrobił.

EDIT - rozkminiłem, że było jednak trochę inaczej, ale i tak najbliżej tematu...

Nie robcie czaju z zielonej herbaty. Jakkolwiek czuje sie super (jak zawsze po zielnej, tylko mocniej), za to smakowalo niczym kwintesencja kurzu zza szafy (a troche trzeba tego wypic).
Ja tam pijam i jakoś mnie ten smak nie odrzuca. Mozna zaparzyć ze dwa razy a liście jeszcze biorę i żuję ;]
Jak to ktoś powiedział - kwestia przyzwyczajenia...
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007 przez LeszekMiller, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bój się plamy na swetrze.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Ow wywar zostal zrobiony z niecalej fajki a tu chodzi o wieksze ilosci :) choc i tak bym nieprobowal.
ChÓj!
  • 33 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Poldek »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... ,2;nocount

Jak zrobić czaj napisałem w tym temacie ... Przepis sprawdzony wielokrotnie testowany %-D
Siekiera na dobre pare godzin :D miłego testowania ;*
Uwaga! Użytkownik Poldek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
O wywarze z tytoniu pisalem w stosownym miejscu ( wywar z tytoniu) . Jerst to skrajnie niebezpieczne w odpowiednich ilosciach ale daje sie wypic . Wywary z tytoniu byly i sa stosowane przez szamanow wiec maja dluga tradycje. Nikotyna jest alkaloidem i silnie dzialajacym wiec to nie to samo co wywar z meliski czy mieta palona . Nikotyna jest psychotropem klasy atropiny rownie mocna i a moze i bardziej niebezpieczna. Nie polecam eksperymentow . Ja robilem ale to raczej dosc ekstremalne. To co pisze Poldek w stosownym miejscu to racja taki czaj wali ostro.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2007 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Chcialem sobie zrobic dzis czaj, ale nie mam odpowiedniej herbaty :wall: . Pije caly czas zielona i kawe. Fajnie jest, chociaz to nie to, co powinno byc.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 241 / 4 / 0
Mnie zaintrygował temat i zrobiłam sobie z jakiejś granulowanej herbaty indyjskiej. Nie jest najgorszy, ale z tytoniu bym sie chyba nie odwazyła.
kodeina
  • 333 / 11 / 0
Ponoc to szkodliwe dosyc jest. Ja nie mam wielkiego wyboru, ale Ty? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Edit:Wlasnie zaparzam sobie 8 torebek herbaty Lipton. To nie czaj, ale lepsze niz nic.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2007 przez benzodxm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@ Benzodxm . Ty to z nudów robisz czy i sie pojebało ? Jak to działa na Ciebie ? Opisz !!!! Przecież to nie zdrowe musi być raczej bardzo . Desperaci .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 1199 / 8 / 0
Kawa z 2 lyzeczek kopnie bardziej od 8 liptonów ;)
  • 333 / 11 / 0
Jak to dziala na mnie? Beznadziejnie :-/ . Prawie sie zbeltalem, a czuje sie gorzej niz jakbym nic nie bral. Rezygnuje z tej watpliwej przyjemnosci bycia zdenerwowanym. Kurde, co ja musze wymyslac za debilne pomysly, niech to szlag :wall: .
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.