Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 497 / 12 / 0
moze zrobie tak samo today,bo wczoraj jakos mocno nie bylo,ale i tak bylo zakebiscie. wylalem troche roztworu plus wypadlem z zyly i tam sie wlalo sporo
p
email: 853156@protonmail.com
  • 1509 / 223 / 0
I jak ręka/noga (nie wiem gdzie pukałeś)? Jak ja wypadnę z żyły to robi się bąbel, który narasta szybko, więc muszę natychmiast uciskać, a później i tak łapa/gira obolała i spuchnięta jak po pobiciu, że muszę Altacetem i heparyną smarować. Z resztą polecam te dwa żele (pierwszy jest dostępny też w tabletkach do rozpuszczania w wodzie, ale po co, skoro jest też żel, a drugie bez rp tylko w żelu) na właśnie siniaki i opuchliznę.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 497 / 12 / 0
dokładnie tak jak to opisalas. były bale, bo zrobiłem parę razy krzywdę xD ale zniknęły jeszcze wczoraj bo je uciskalem. dzisiaj troszeczkę boli no i żyły jakoś tak się troszkę chowają. ale ja mam ładną rączkę więc damy rade.

no i dziś nadejdzie pomoc w postaci mojej byłej, więc ogarniemy dziś to lepiej.
p
  • 1509 / 223 / 0
Ale co to za filozofia? Staza kosztuje pewnie coś ok. 10 zł w apcie, więc miałbyś profesjonalną, a jak nie to pasek taki do spodni albo sznurek, albo przewód od zepsutych słuchawek, albo sznurówka, serio, jest mnóstwo możliwości i wtedy wychodzą ładnie wszystkie żyły, które nadają się do pukania. Ja mam taki przypałowy problem, że jak kiedyś strzelałam codziennie albo co 2-3 dni to zawsze jakaś, choćby najcieńsza, żyła się znalazła, a teraz, po przerwie, mam taką jedną pewną, która jednak jak nie pójdzie za pierwszym, drugim czy trzecim razem to wiem, że muszę szukać na stopach albo od razu w pachwinie, czego nie umiem zrobić. Dbaj więc o żyły, powiadam Ci! I pilnuj, by nie dopuścić do takiej sytuacji, że Ci narasta bąbel! :old: Bo oprócz tego, że to boli to jeszcze zawsze puchnie, choćby minimalnie i wtedy nie da rady znaleźć na takiej spuchniętej łapie nic.
  • 497 / 12 / 0
nie, żyle na spokojnie umiem znaleźć, chodzi o utrzymanie tej igły w żyle pod dobrym kątem i w ogóle jest dla mnie trudne, ręce mi się trzesly i ciągle się prxesuwala. raz nawet cała wpadła xD
a no i nie wiem jak głęboko ma by c igla
p
  • 657 / 93 / 0
spróbuj po wkłuciu (albo nawet przed) oprzeć dłoń ze strzykawką o rękę w którą wbijasz (nie wiem gdzie sie kłujesz, ale w niektorych miejscach da się tak zrobić, będziesz stabilniej w żyle siedział, chyba że strzelasz w zegarkowe, to chyba nie ma jak, choć może i tam będzie gdzie oprzeć), albo wal w stopy, będziesz miał dwie ręce, ale boli troche
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
Dlatego przydaje się ta staza, która nie jest zawiązanym sznurkiem, tylko taką stazą lekarską, że jak już wkłujesz to tylko robisz PYK i odskakuje cała na bok, a Ty się skupiasz na pompowaniu w żyłę. Swoją drogą, może za krótkie masz te igły, że Ci tak wypadają? No bo jak to możliwe, żeby taka standardowa Ci aż wypadała z żyły cała to co Ty robisz? Srsly. :*)
  • 497 / 12 / 0
04x19 i 0,5x25
p
  • 1509 / 223 / 0
No tak, no to nie są te krótkie jak od insulinówek, więc serio nie wiem w czym problem. :D
  • 497 / 12 / 0
nie wiem jak głęboko mogę je mieć
p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.