Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 585 / 62 / 0
[mention]Thermoc[/mention] na odstawke benzodiazepin, znacznie ulatwia. jak chcesz sie uwalic to lepiej zadziala fenibut, bo poza blokada kanalow waponiowych (jak pregabalina) jest jeszcze agonista gaba-b i cos gmera przy dopaminie. pregabaline traktowalbym raczej jako lek.
  • 201 / 6 / 0
Słuchajcie mam pytanie - odstawiam teraz opio, lekarz który mi kiedyś wypisał pregabe mówił, że mam ją brać przez 2 tygodnie po 150mg raz na wieczór, potem zwiększyć dawkę do 300 i odstawić opio. Niestety, jak na rasową ćpunkę przystało, nie posłuchałam się, a cała pregaba zeszła mi przy kolejnych nieudanych próbach odstawienia. Wczoraj znowu poszłam do lekarza po nią i tutaj z kolei lekarka zaleciła mi 150mg rano i wieczorem i ewentualne zwiększenie dawki co jakiś czas. Wieczorem wczoraj wzięłam 225mg i poczułam całkiem przyjemne działanie, które skutecznie zniosło skręta na jakiś czas. Niestety, nie wiem czemu, ale strasznie szybko rośnie mi tolerka na te działanie i dziś rano musiałam wziąć już 300mg rano żeby uzyskać te same efekty. Tak wiem to nie lek do ćpania - problem tylko w tym, że na skręta pomaga mi ona tylko wtedy, gdy czuję jej działanie. Gdy nie czuję - skręt nie przechodzi. Moje pytanie w takim razie - czy mogę bezpiecznie zwiększać dawkę poranną o 75mg i wieczorną o 75mg każdego dnia? Mogłabym tym dojść nawet do 900mg/dzień. Wiadomo, nie będe tego robić w nieskończoność - mam zamiar tylko przez 3 dni najgorszego skręta. Do tego łączenie z benzo i zolpi z takimi dawkami nie zabije?
  • 8103 / 908 / 0
23 lutego 2018stubborn pisze:
Moje pytanie w takim razie - czy mogę bezpiecznie zwiększać dawkę poranną o 75mg i wieczorną o 75mg każdego dnia?
Zapytaj najlepiej swojego lekarza, ja tam bym zwiekszal.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 201 / 6 / 0
No jakbym miała możliwość to bym zapytała, niestety jest weekend a ja właśnie teraz przechodzę przez odstawkę i pewnie w niedziele dojde do takiej dawki, dlatego pytam. W ulotce piszą o stosowaniu do 600mg/dobę, ale w rubryce 'przyjęcie większej dawki niz zalecana' nie ma wypisanych żadnych groźnych objawów. Tak czy siak, jeśli ktoś kiedyś przyjmował większe dawki lub tak jak ja, będę wdzięczna za info.
  • 585 / 62 / 0
[mention]stubborn[/mention] nie zwiekszaj codziennie dawki, bo zaraz ci sie ta prega do niczego nie przyda, o uzaleznieniu mieszanym nie mowiac. na skrecie masz sie czuc znosnie conajwyzej, a nie przyjemnie. ile czasu bierzesz pregabaline i w jakich dawkach konkretnie? wg mnie nie masz co wskakiwac powyzej 300 mg/d, podzielone na dwie dawki rano i wieczorem, a na skrecie swoje odcierp.
  • 201 / 6 / 0
Teraz biore ją od środy bodajże, ale tydzień wcześniej też brałam bo miałam też próbę odstawienia. To w takim razie nie będe zwiększać. Z dawką to chyba już troche przejebałam, bo wskoczyłam od razu na wysokie dawki 300mg/raz , więc obawiam się, że wrzucanie 150mg/raz (300mg/dobe) to będzie już za mało, ale to pozostane już przy tej dawce 300mg/raz/600/dobe. Nie zamierzam jej brać dłużej niż 2 tyg, choć psychiatra mówiła mi, że można ją spokojnie nawet do 2 m-cy brać bez uzależnienia organizmu lol. Dzięki za poradę.
  • 1360 / 179 / 0
Ja bym zwiekszyl dawki na te 2 ostatnie dni jak koniecznie potrzebujesz do max 375mg 2x dziennie- czyli 750mg doba. Od poniedziałku już jednak jak skret minie lub będzie minimalny (wiadomo, ze swoje trzeba odcierpieć, nie odcierpisz szybko wrócisz do opio) to schodz od razu z niej, w poniedziałek już 225mg 2 x dziennie (max 300mg 2 x dziennie), potem 150mg 2 x dziennie i na takiej dawce możesz zostać 2 dni a potem 3-4 dni na dawce 2x75mg i koniec. Male dawki benzo (duże zresztą tez) i zolpi nie spowodują niczego poza uzależnieniem i powolnym rozjebywaniem sobie ukladow GABA, zarówna Gaba-A jak i Gaba-B.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 201 / 6 / 0
Benzo akurat biore okazjonalnie, od zolpi jestem uzależniona, ale te uzależnienie dopiero za jakiś czas będę zwalczać. Najpierw opio. Baardzo pomaga ta pregabalina, dziś o 8 rano wzięłam 375mg i od razu ulga, od razu przeszedł ten okrutny przymus ruszania kończynami. Więc swoje odcierpię i tak, na dobrą sprawę sam brak ukochanej banii to już srogie cierpienie, naprawdę aż mnie nosi bez grzania, to wszystko tylko (albo aż) po 2 letnim ciągu..
  • 1916 / 335 / 2
Wydaje Ci się że prega nie działa, ona działa cały czas w dawce 150 mg nawet! Cierpliwości i nie zwiększaj za mocno. Skręt od opio nie trwa długo (fizyczny).
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 7 / 0
Na co Waszym zdaniem najłatwiej zdobyć pregę od magika? Stany lękowe?
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.