Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 760 / 68 / 0
14 lutego 2018Stteetart pisze:
[mention]pampuk[/mention] i duze dawki tauryny w asyscie elektrolitow :gun:
Właśnie nie bardzo rozumiem jak ta tauryna do końca działa i skąd ją pozyskać i w jakich ilościach podawać?
Tak w kilku prostych słowach... :-D
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 1545 / 1586 / 0
ja zawsze powtarzam ( jako trzezwa alko) NIC NIE KOMBIMOWAC na kaca, odespac ( wiem, kac nie zawsze daje spac, ale kara jakas byc musi :*) ), w miare mozliwosci jesc, NIE KLINOWAC, NIE ZREC ZADNYCH LEKOW, odczekac. jesli jest tu ktos jeszcze niewjebany na dobre we alko, to niech mnie poslucha, bo wyjsc z tego bagna to naprawde ciezko. fajnie mi kiedys pewniem gosciu powiedzial, ze kontynuowanie ´kariery´ alko prowadzi do psychiatryka, wiezienia, albo na cmentarz. albo do wszystkich 3 opcji.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 760 / 68 / 0
14 lutego 2018Ankaaa pisze:
ja zawsze powtarzam ( jako trzezwa alko) NIC NIE KOMBIMOWAC na kaca, odespac ( wiem, kac nie zawsze daje spac, ale kara jakas byc musi :*) ), w miare mozliwosci jesc, NIE KLINOWAC, NIE ZREC ZADNYCH LEKOW, odczekac. jesli jest tu ktos jeszcze niewjebany na dobre we alko, to niech mnie poslucha, bo wyjsc z tego bagna to naprawde ciezko. fajnie mi kiedys pewniem gosciu powiedzial, ze kontynuowanie ´kariery´ alko prowadzi do psychiatryka, wiezienia, albo na cmentarz. albo do wszystkich 3 opcji.
Dobrze prawisz :old: mnie doprowadziła do 2 z 3 przez Ciebie wymienionych + później benzo, zety itp. + później alco, benzo, zety itd. równia pochyła wprost 1,5 metra pod ziemię ...

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 1545 / 1586 / 0
@

mnie wlasnie klinowanie wjebalo, bo ´madrzy ´ ludzie zalecali walnac sete...no i efekt taki, ze sama impreza trwala dzien, moze dwa, a ja klinowalam jeszcze przez tydzien. no bardzo logiczne :nuts:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9348 / 1816 / 2
14 lutego 2018pampuk pisze:
14 lutego 2018Stteetart pisze:
[mention]pampuk[/mention] i duze dawki tauryny w asyscie elektrolitow :gun:
Właśnie nie bardzo rozumiem jak ta tauryna do końca działa i skąd ją pozyskać i w jakich ilościach podawać?
Tak w kilku prostych słowach... :-D
Tauryna to agonista GABAA(lekki).
Jednak ciekawszy wplyw to m.in wplyw na enzymy dekarboksylazy GAD, przywrocenie do pionu sodu itd.
Wszystko masz w temacie o taurynie na forum.
Na wszystko sa badania itd.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 277 / 41 / 0
N-Acetylocysteina bije na głowę wszystko tylko przy solidnej najebce trzeba ze 3 gramy zjeść.
Żadnego zapijania klinem i benzo! Bo to szybka droga donikąd. :old:
Ja na kaca zjadam też trochę litu - blokuje neurony przed nadmiernym pobudzeniem które pojawia się na kacu w wyniku wpływu alko na układ GABA i receptory NMDA. No i staję się wtedy eLITarnym pogromcą kaców %-D
Edit:
Możliwe że niskie dawki pregabaliny (75 mg) mogły by pomóc na drugi dzień po spożyciu ale z tym to trochę jak z benzosami... jakiś kompetentny musiał by się wypowiedzieć czy to dobry pomysł czy nie.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 760 / 68 / 0
14 lutego 2018Szponciciel pisze:
N-Acetylocysteina bije na głowę wszystko tylko przy solidnej najebce trzeba ze 3 gramy zjeść.
Żadnego zapijania klinem i benzo! Bo to szybka droga donikąd. :old:
Ja na kaca zjadam też trochę litu - blokuje neurony przed nadmiernym pobudzeniem które pojawia się na kacu w wyniku wpływu alko na układ GABA i receptory NMDA. No i staję się wtedy eLITarnym pogromcą kaców %-D
Edit:
Możliwe że niskie dawki pregabaliny (75 mg) mogły by pomóc na drugi dzień po spożyciu ale z tym to trochę jak z benzosami... jakiś kompetentny musiał by się wypowiedzieć czy to dobry pomysł czy nie.
Zjeść przed, w trakcie czy po?

• 277 / 41 / 0
[mention]pampuk[/mention]
Ja cysteinę wrzucam dopiero gdy wrócę do domu po imprezie. Ale chyba zacznę ją zabierać ze sobą i łykać po trochu w trakcie picia aby uniknąć urwania filmu bez cysteiny w bebechach %-D Dlatego polecam kupić NAC w tabletkach ale nie tych aptecznych które się rozpuszcza w wodzie.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 760 / 68 / 0
14 lutego 2018Szponciciel pisze:
[mention]pampuk[/mention]
Ja cysteinę wrzucam dopiero gdy wrócę do domu po imprezie. Ale chyba zacznę ją zabierać ze sobą i łykać po trochu w trakcie picia aby uniknąć urwania filmu bez cysteiny w bebechach %-D Dlatego polecam kupić NAC w tabletkach ale nie tych aptecznych które się rozpuszcza w wodzie.
Znalazłem coś takiego: https://pl.pipingrock.com/n-acetyl-cyst ... whEALw_wcB

To o to chodzi?

• 277 / 41 / 0
Mam dla was nowe info: NAC bierzemy też przed piciem w ilości 1-2 gramy. To naprawdę pomaga nie zaliczyć zgona na melanżu.
Właśnie wczoraj zjadłem 1,5 grama NAC i poszedłem pić z kolegami, najebałem się mocno, film już mi się zaczął urywać ale nie piłem więcej i szybko otrzeźwiałem. Powrót do domu i 2 gramy NAC przed snem. Po 8h snu jeszcze grama dorzuciłem i tak oto siedzę teraz trzeźwy i bez kaca :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.