Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 9532 / 1878 / 2
Nie ma sensu z zadnymi hamulcami.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 148 / 9 / 0
Brać benzo i narzekać, że coś co lekko stymuluje nie stymuluje %-D

Choćbyś kilogram na raz wysiorbał to działania klona nie przebijesz.
Uwaga! Użytkownik MiproDextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 380 / 10 / 0
09 listopada 2017MiproDextem pisze:
Brać benzo i narzekać, że coś co lekko stymuluje nie stymuluje %-D

Choćbyś kilogram na raz wysiorbał to działania klona nie przebijesz.
skąd ta pewność ?
bierzmy pod uwagę takie słowo jak "tolerancja'/
  • 148 / 9 / 0
[mention]subtelnydotykpiekna[/mention], już Ci wyjaśniam :)

Chodzi mi po prostu o to, że pobudzenie po Yerbie nie jest wystarczająco mocne by przepić działanie uspokajające klonów. Tolerancja to kwestia indywidualna, dlatego z góry lepiej założyć na jakim jest poziomie, jednak bierzmy pod uwagę chociażby zerową, to zawsze "korzyść" wypadnie po stronie klona.

Miałem styczność z mocniej pobudzającymi substancjami niż Yerba i odpowiednia dawka klona potrafiła to pobudzenie zbić, dlatego uważam po prostu, że łączenie Yerby i klonów i narzekanie, że "nie pobudza" nie ma trochę sensu z powodów w/w :)
Uwaga! Użytkownik MiproDextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Przejrzałem wątek i widzę, że kilka osób skarżyło się na bóle brzucha.
Też mnie czasem boli brzuch po wypiciu yerby. Pojawia się to niezależnie od rodzaju mate, wypitej ilości. Ktoś wie co może być przyczyną?
  • 9532 / 1878 / 2
Ziola obciazaja uklad pokarmowy.
Wchodzić i głosować
  • 68 / 10 / 1
Co do obciążania zgodzę się, jeśli pijesz ją często, jest to bardzo możliwe, osobiście nigdy się z tym nie spotkałem, może to kwestia indywidualnego stanu zdrowia.
Ogólnie yerba po dłuższym czasie picia ma to do siebie że zaczynają się dziać dziwne rzeczy, oprócz przyśpieszonego bicia serca nic innego jednak mi się nie działo, ale u innych właśnie często mogę usłyszeć informacje o pogorszeniu samopoczucia lub senności, co mnie zadziwia, pewnie chujowy stuff z herbacianego.
:extasy:
  • 9532 / 1878 / 2
Przy jakichkolwiek problemach z ukl pokarmowym lekarze zabronia wszystkich ziol.
Przyspieszone bicie serca i rozne sajdy to wyplukanie magnezu i reszty skladnikow.
Do tego wiekszosc tych substancji odwadnia.
scalam - JSC ps. wkurwiasz mnie już z tymi scalaniami :D myśl dwa razy zanim wciśniesz enter!

[mention]wujekSheo[/mention] jakbys odczuwal sensacyje odstaw.
Next day wrzuc imbir i sok pomidorowy (najlepiej ostry hortexa).
I teraz experiment- zakup niewielka puszke kreatyny i wrzucaj po 2-3 gr 30-40,min po glownym posilku.
(tylko odstaw yerbe i jak pijesz alko to alko tez na kilka dni)

Kofeinowce wykorzystuja sporo ATP moze tedy droga?
Wchodzić i głosować
  • 163 / 5 / 0
Krótko działa na mnie yerba.Lubię na początku to orzeźwienie i poprawę humoru ale szybko schodzi.
  • 326 / 13 / 0
Jaką ilość yerby zalewacie? Bo od jakiegoś czasu ją piję, ale coś mam z tym problem czy sypać dwie łyżki czy o wiele więcej
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.