Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 622 / 26 / 0
Do hery nie wrócę. Tak samo do białego. Jestem tego w 99% pewien.

A nawet jeśli do hery to tylko palonej.

Powody?
- Palenie z folii mi szkodzi (na cerę i mózg),
- Wkurwiają mnie heleniarze i te całe środowisko (kurwy, sprzedali by matkę na skręcie),
- Dilerzy to kurwy, które godzinami nie odbierają telefonów,
- Wkurwiające jest kołowanie hajsu waląc po sklepach fanty,
- Wole legalne alternatywy:

* obecnie 225-300mg kodeiny + 1 tabl. avio i przysypiam zajebiście (niech ja tylko dorwe difkę),
* metkat poszedł w pizdu. Ale boję się, że wróci, jednak nie lubię kaleczyć swojego ciała (a wbijanie igły nim jest, tak samo jak robienie sznyt), dół psychiczny jest straszny.

Teraz jestem wjebany leciutko w benzo i szlugi tylko.

Kodeina i alkohol 1-2x w tygodniu. Generalnie chodzi mi o to aby zapomnieć o igłach.

Biorę SSRI i jestem naprawdę wyjebany. Znów poszukuję kobiety. Kobieta to najlepszy bloker na ćpanie.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 26 / 0
browar444 pisze:
I jak to Możliwe Opiate, żeby komus łatwiej było odstawić here niż fete skoro hera to najsilniej uzależniający drag???
Pierdolenie o szopenie.

Najsilniej uzależnia IMHO nikotyna i amfetamina metamfetamina.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Tylko ciekawe że amfetaminiarze sa w stanie rzucić nałóg sami nałóg nierzadko po długim ciągu. Nie wiem jak Ty ale heleniarze zregły muszą korzystać z odwyku. Lądują na ulicy, podobnie jak kokainiarze i krakersi za granicą , na melinach. Amfetaminiarze że, bo tego typu stymulanty bierze sie aby zwiększyć swoją wydajnośc w pracy a nie leżec jak warzywo po opiatach. Poza tym Ty here tylko paliłeś a z tego co ludzie pisza to zupełónie co innego od walenia jej w kabel.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
ja z hery przeszlam na amfe...i to wlasnie z bialego musialam isc na dtx do szpitala bo nie bylam w stanie wyrobic psychicznie.od hery odtruwalam sie kilka razy na sucho i nie bylo tak przejebane
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A tam takie pierdolenie, że fuka się, żeby się uczyć/zwiększyć wydajność w pracy. Imho to tylko wymówka, żeby móc się naćpać.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1444 / 10 / 0
Wiadomo, że tylko często wymówka jednak wielu ludzi zwiększa skutecznie swoją wydajnośc w pracy w ten sposób...

feta a hera jednak działają zupełnie inaczej... Ja znam wielu ludzi co brali fete ok roku a nawet 3 lata i więcej i sami sobie poradzili lajtowo a hery nigdy nie tykali.

Czy Ty Wisior odstawiłaś skutecznie bez metadonu itp? Nie ciągnie Cie już w tej chwili do tego? WIęc jak to z tą herą jest? jak jest okazja to można z tego wynika próbować lajtowo skoro fete brałem tyle ile chciłem i odstawiłem kiedy chciałem i nie popłynąłem jakoś...
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Ile ćpunów ćpających here tyle różnych poglądów na temat jej odstawienia! Trzeba pamiętać że przy hereoinie do odstawienia trzeba doliczyć głód jeśli się wjebałeś fizycznie. Przy fecie tego nie ma. I to jest plus. Za to przy fecie są psychozy. A sama chcica MOIM ZDANIEM jest zdecydowanie większa przy jakichkolwiek opiatach poczynając od morfiny i idąc w mocniejsze. Ale tak na prawde jednemu będzie łatwiej rzucić fete, innemu here.
  • 1444 / 10 / 0
Przy fecie są psychozy, ale to zalezy tylko od tego ile kto jak długo i jak często ćpa...

Tu na forum ludzie gadali że brali odpium 2 miechy i sami odstawiali...

A co do fety to głownie tu chodzi o późniejsze zwały i ahnedonie

p.s. jakby porównać here z koką i meth to do czego 'chcica' będzie największa?
  • 507 / 10 / 0
Boże... dziecko... w co się lepiej wpierdolisz zależy od tego kto bardziej Cię w dzieciństwie napierdalał... mama, tata czy koledzy.
  • 223 / 5 / 0
ponoć do koki.

wniosek z tej dyskusju jest aki ze helena jest fajna i zdrowa :D

a powąznie to przecież to wszytsko zalzy od człowieka. każdy inaczej na to idzie..każdy ma inna sytuacje, wsparcie..

chcica na here jest po huju ale wiem ze da sie przez to przejsc.a skręta mozna jako tako dusić laremidem i ketonalem ktre sa bezpiecznymi lekami bez recepcty(oczywiscie w granicach rosdku) no i ew jakies bezno tylko ostrożenie zeby w drugie gówno sie nie wjebać, ale bez bezno tez idzie wytrzymać.

z feta mailem mało doswiadczen ale faktycznie zauważylem że mozg szybko zaczyna sie upominac o 'już ostatnia kreseczke'. Do jakiego stopnia moze to wzrosnąc to niewiem.
I nie zdziwiłbym się gdyby chcica fety przerosła tą heleńską.

EDIT:

A itak najwiekrza euforie wieką pięką (hera byla przy tym niczym ) a przy tym najwiekrze w zyciu i najszybsze uzalenienie wywyołał u mnie

... stary butapren
ten ktory zawierał trihloroetylen (juz go wycofuja pakuja teraz aceton ksylen i inne gówna).

pkujesz klej do torby wdychasz i doznjesz pięknego nagłego kopa który narasta i narasta az trafiasz do tego meiscja (w tym momencie zycie jest zagrozone zawałem serca, zatruciem, uduszeniem,utopieneim w rzuygach) jestes pewny ze własnie umarłęs(ale twoja smierc jest dla ciebie ncizym szczeglnym) niema tam czasu jest tylko nieskończosnosc namacalna i oczywista brak poczatku i brak końca, sens istenienia wszechsiata nieskonczonej liczby wszchsiwatów jest opczywisty i banalny jak prosty dowcip, uczucie w zaden sposob nieopisywalne i niewyobrazalne nawet dla mnie.Była to najpieknijsza i zdecydowanie najdziwniwjsza chwila w moim zyciu. zrozumelm --wszytsko--.

chwile potem (kilka-kilkanascie sekund) wracasz z mysla 'O KURWA. MUSZE TAM WROCOC' bylbym w stanie oddać WSZYTSKOza jeszcze jedka tube. ale sklepy byly pozamykane. i po kilku dniach chec malała i mała. jest do dzis ale wiemz e tego wiecej nei zrobie. szkoda zycia i zdrowia. pozatym mozna zejsc na miejscu to nie ejst narkotyk nadajacy sie do ćpania tylko trucizna.

w kazdym razie przyjemnosc jaka wywoluje hera przy tym jest niczym

z góry przepraszam za oftopa. To miało dotyczyć uzalenienien i tego z czego trudniej wyjśc.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2007 przez filip.z.konopii, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.