Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Dostałem chlora - nocnego zmora w razie bezsenności/niepokoju. Jako że neuro unikam jak ognia bo mój nastrój jest raczej niższy niż wyższy, stąd mój "przebieg" jeśli chodzi o neuro jest niski (tissercin kładzie mnie bez dyskusji, z 3 razy dostałem jak byłem niegrzeczny). W szpitalu wypluwałem bo nie mogłem się skoncentrować później. Jak na mnie działa? Bardzo powoli. 30mg:

t+0,5h rozluźnienie
t+1-2h poprawa nastroju, nawet prospołecznie lepiej (brak napięcia, nieunikanie kontaktu wzrokowego, wdawanie się w dyskusje)
t+2,5-3h początki sedacji, wyebka, lekkie odcięcie od otoczenia, nastrój spada
t+3-3,5h ciepło, senność, poszukiwanie łóżka

Po wstaniu niskie ciśnienie, zamglenie. Ogólnie pozytywnie oceniam :D
  • 542 / 37 / 0
odnośnie tisercinu to wogole jest porażka bo o ile chlor ma efekt antydepresyjny to tisercin ma dokładnie odwrotny czyli depresyjny. Tisercin jest jednym z najgorszych leków jakie mozna brać na sen (jest skuteczny, ale z za dużym kosztem bo człowiek budzi się i cały dzien jest przyjebany, a tisercin okres półtrwania ma 17h więc jak bierzesz wieczorem to i cały dzien jak zjebany)
  • 3455 / 1118 / 0
Tisercin jest uznawany za lek o dużej sile antydepresyjnej sic! Ogolnie wiekszosc neuro antagonizuje rec. 5HT2 co odpowiada za ich - niski i przereklamowany, no ale zawsze - wpływ antydepresyjny. Kluczem jest dawkowanie, jeśli przesadzimy zauważymy efekt odwrotny do zamierzonego.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 52 / 2 / 0
Skończył mi się Chlorprothixen i trochę ubolewam z tego powodu. Musiałbym udać się do psychiatry, a ta już zmieniła leki na inne. Chlorprothixen działał na mnie o wiele mocniej niż Tisercin- kładł do łóżka.
Uwaga! Użytkownik PlayVip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 1 / 0
Mam od dawna ten lek na odstawke benzo, konkretniej sedam / Bromazepam. Wydaje mi się że wcale nie działa. Biorę go sporadycznie a psychiatra zalecił 3x 1 tabletkę. Mam 15mg. Może jem za mało tego albo zbyt krótko? Znajomy też bierze ten lek, też sporadycznie I mówi że mega spać mu się chce. Ile tego wziąć? I czy wkręca się tak jak np citabax I zaczyna działać po miesiącu regularnego brania?
  • 1599 / 47 / 0
16 lutego 2018PlayVip pisze:
Skończył mi się Chlorprothixen i trochę ubolewam z tego powodu. Musiałbym udać się do psychiatry, a ta już zmieniła leki na inne. Chlorprothixen działał na mnie o wiele mocniej niż Tisercin- kładł do łóżka.
A po ilu minutach zasypiałeś po chrloprotixeinie i ile go brałeś i to samo z tisercinem bo ja biorę chlorprotixen w dawce 150 mg i zasypiam po 2 H.
  • 33 / 2 / 0
11 marca 2018pol90 pisze:
16 lutego 2018PlayVip pisze:
A po ilu minutach zasypiałeś po chrloprotixeinie i ile go brałeś i to samo z tisercinem bo ja biorę chlorprotixen w dawce 150 mg i zasypiam po 2 H.
Biorę Chlorprothixen 50 dwie tabletki na wieczór koło 20.00 a o 21.30 już mnie nie ma, tylko koło 3-4 nad ranem już się budzę i po spaniu.
  • 52 / 2 / 0
U mnie to samo 150mg i około dwóch godzin do zmulenia/snu.
Uwaga! Użytkownik PlayVip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
11 marca 2018PlayVip pisze:
U mnie to samo 150mg i około dwóch godzin do zmulenia/snu.
Trochę mnie to denerwuje, że aż 2 H musze czekać żeby zasnąć więc dzisiaj spróbuje 100 mg chlorptixenu i 50 klozapolu.
  • 52 / 2 / 0
czytałem ulotkę i widzę, że to typowy uspokajacz - może skróci czas oczekiwania
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.