Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
[quote="zibens"]
No kurwa udowodnijcie mi jakoś że ja albo ty nie jesteś właśnie w piekle? czym jest chwila normalności, albo przyjemnosci w porownaniu do nieskonczonosci piekla? z matmy pamietacie]

Ja nie jestem w piekle. Jestem w serialu.
Ta myśl, że biorę udział w jakimś, dajmy na to, gynoid show pojawiła się u mnie jak byłam dzieckiem (5, może 8 lat wtedy miałam). Dokładnie nie pamiętam skąd się ona wzięła - prawdopodobnie stąd, że słyszałam przez ścianę rozmowę rodziców, ale zupełnie nie mogłam jej zrozumieć. Pierwsza myśl - mówią w innym języku. Kolejne przypłynęły same - jestem w jakimś show - wszyscy wokół mnie są aktorami, wszędzie zamontowane są kamery.

Najlepsze jest to, że moje życie jest tak barwne, niezwykłe i pełne dziwnych zbiegów okoliczności, że już od jakiegoś czasu przypomina tandetny serial, który niezwykłymi zwrotami akcji próbuje utrzymać się na wizji i nie stracić oglądalności.
Góry i doliny zaczynają być coraz większe. Kolejne, dziwne i groźne sytuacje trzymają widzów w napięciu. Mnie również.

zibens może Ty też grasz w swoim zibens show, ale chyba podpadłeś swoim scenarzystom i Cię nie lubią, albo koncepcja Twojego serialu jest nieco inna, niż mojego.
Mój to z pewnością nowoczesna tragikomedia. Lekko kiczowata. A główna bohaterka jest egzaltowaną ekscentryczką.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 907 / 8 / 0
to by było dobre... "podpaść scenarzystą swojego losu", większośc ludzi są kowalami swego losu, ale i tak przeciesz nie obronią sie od rużnych prypadków i wypadków...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 127 / 1 / 0
gynoid pisze:
Mój to z pewnością nowoczesna tragikomedia. Lekko kiczowata. A główna bohaterka jest egzaltowaną ekscentryczką.
to w gruncie rzeczy wcale nie taki bardzo oryginalny scenariusz. ;) wiekszosc ludzi taki sobie wymarza.
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 425 / 21 / 0
Kazdy by chcial byc ekscentrykiem.Takie czasy.Subkultura tez taka.Wiesz, alternatywna zajebistosc.Ale ni chuja, biegacie za wielbladem ktory w garbie ma dwa zera.Jazda jest przednia poki nie staje sie powszednia.Jak chleb i heroina, kumasz braciesiostro?Nie kumasz i juz chyba nie zakumasz.Czy jestes odklejony?Jasne, to jest fajne, 4fun tv mowi badz krejzolem, eska hity na czasie mowi badz krejzolem, hyperreal mowi badz krejzolem.
Granica miedzy ekscentrykiem a jebanym odklejem jest cieniutka jak papierek nasaczony martwym zydem.
  • 803 / 7 / 0
MajkiMajk pisze:
Granica miedzy ekscentrykiem a jebanym odklejem jest cieniutka jak papierek nasaczony martwym zydem.
hehe autyzm in blanco
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 209 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: haps »
Ja mam przez wszystkiego rodzaju psychodeliki bardzo dziwne 'wkrety', np. wychodze z WC i proboje zdjac czapke ktorej nie mam, wychodzac z mieszkania proboje uzyc karty-klucza na drzwiach (do zupelnie czego innego a drzwi sa otwarte zamykane kluczem tlyko od zewnatrz), klade wszelkiego rodzaju rzeczy w roznych dziwnych miejscach, tak jakby nieswiadomie i nie nigdy nie pamietam gdzie co odlozylem (dlatego zdarza mi sie szukac np. komorki w koszu na brudne ubrania). Czasem sobie naprawde glupie rzeczy potrafie ubzdurac na temat tego co inne osoby o mnie mysla, bzdurne i bezpodstawne, jednak nie od razu zdaje sobie sprawe ze to moja wyobraznia. Momentami zachpwuje sie i regauje naprawde dziwnie. Mozliwe ze pan dex naznaczyl mnie w ten sposob, jednak sporo z psychodelikami ekperymentuje i ciezko powiedziec co najmocniej mnie krzywi ale niestety czuje ze to posunelo sie za daleko i niewatpliwe cos jest nie tak :rolleyes: Jescze jakis czas tam myslalem ze nigdy w takim temacie sie nie wypowiem, tylko z zaciekawieniem czytalem o poryciach innych, a dosc nie danwo zdalem sobie sprawe ze sam musze uwazac.
We're High and this is the safest place we can be.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsik »
jak se radzić? żyć kurwa! załapać kontakt z rodziną lub z 'normalnymi' ludźmi. jak narazie tego sie trzymam i robie 2 małe kroczki do przodu i jeden do tyłu
cipka!
  • 13 / / 0
wydaje mi się że wszyscy chcą mnie zabić xD
Uwaga! Użytkownik CzaryMary nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 1 / 0
MajkiMajk dobrze prawi, polac mu!
Jakie to uczucie gdy zawodzi człowiek.. ?
  • 916 / 171 / 0
aaaaa
[mention]Stteetart[/mention] nie będę rozkminial metylacja teraz. Niespie 70?h? Nielicząca jakoś cwiercsnów. Po ultrakawoe wypitej o 9 doznałem pełnego tripa, mega chore jazdy. Do 10:30 byłem jakiś nieświadomy, nie wiem. Wszystko wyglądało jak po DOC i powiązałam numer mojego telefonu z autyzmem i receptorami i hodzilem. Jestem tak hardkorowo pobudzony i zgłupiały nie rozumiem tego co sam pisałem
Teraz mam wizje na Białym,tle wiadomości

12:16
Żałuje każdego klona przed psychiatrykiem żarłem na zmianę kodę i giebla przez dwa lata. Ale na zmianę. Chyba pierwszy raz nurkuje w trzeźwy umysł. To nie dla mnie.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.