Ps.. swoja droga fajniejszy miałem zestaw dragów lol i ciekawe, że raz doxepina to psychotrop a raz nie lol
F19.1. szkodliwe nadużywanie
F19.2. uzależnienie psychiczne
F19.3. uzależnienie psychiczne z zespołem abstynencyjnym (czy tam uzależnieniem fizycznym)
to tylko tak tylko gwoli ścisłości :)
/offtopic anyway/
Ah no i czy jest ktoś lekomanem i był na detoksie w Tworkach? (Pytam z ciekawości bo lekarz na izbie powiedział mi że jedynie od alkoholu tam jest detoksykacja)
Generalnie to jak ktoś wylizał się z leków i ma może jeszcze podwójną diagnozę to chciałabym pogadać, podpytać się.
z góry dziękuje
Mam BPD więc utrudnione to wszystko, nie mogę iść na zwykłą terapie o co mam wielki ból dupy bo nie czuje się jakoś bardziej pojebana od innych. Byłam w Krakowie na babińskiego na rozmowie i ładnie mnie tam zjechali mówiąc że generalnie zaburzeń osobowości nie leczą (oszczędzę szczegółów).
Właśnie dzwoniłam do Świeciu, w przyszłym tygodniu pewnie się tam pojawie.
Chyba że znacie jakiś fajny ośrodek w którym zrobią mi detox i przyjmą potem na terapie?
Przeleciałam cały temat i ośrodki detoksykacyjne które są polecane to:
Bolesławiec
Złotoryji
DCZP Wrocław
Oddział leczenia zaburzeń funkcjonowania Wrocław
Biały Dworek Wrocław
WZLP Olsztyn
Kraków Rydygiera
Nowa Huta Kraków
Szpital Miejski Poznań
Szpital w Świeciu
Szpital w Nowej Dębie
Parzymiechy
Nie mogę iść nigdzie blisko wwa bo mam myśli samobójcze a jak poznam kogoś kto ogarnie mi helene to złoty strzał zrobie i tyle będzie.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.