Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1123 / 0
[mention]Stteetart[/mention]

Nie rozumiem toku Twojego myślenia?
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 8103 / 911 / 0
24 listopada 2017falkon234 pisze:
to moje leczenie olanzapina to tez chybiony pomysl? Co myslicie ?
Olanzapina nadaja sie na wszystkie psychozy.Dobry pomysl.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 9496 / 1867 / 2
24 listopada 2017misspill pisze:

Wszystkie dragi ktore upreguluja dopamine i noradrenaline chcecie leczyc neuroleptykami ktore to jeszcze bardziej zupreguluja?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3455 / 1123 / 0
26 listopada 2017Stteetart pisze:
24 listopada 2017misspill pisze:

Wszystkie dragi ktore upreguluja dopamine i noradrenaline chcecie leczyc neuroleptykami ktore to jeszcze bardziej zupreguluja?
Neuroleptyki są antagonistami dopaminy, serotoniny, noradrenaliny, prowadzą do downregulacji tychże receptorów i są doskonałe na psychozy wywołane przez releasery dopaminy. Neuroleptyki nadają się do leczenia wszelakich psychoz, psychoz wywołanych NDRI, SSRI etc. To agonizm dopaminy, serotoniny i noradrenaliny jest najbardziej odpowiedzialny za psychozogenność.
Podczas psychozy nie można stosować SSRI, releaserów serotoniny bo mogą znacznie zaostrzyć psychozę. Dodatkowo, należy się liczyć z dużymi różnicami między związkami: bupropion jako NDRI bardzo rzadko wywołuje psychozy (SSRI znacznie częściej).
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 9496 / 1867 / 2
Powtorze pytanie czy przy upregulacji dopaminy czy noradrenaliny dobrym pomyslem sa leki je upregulujace?

Pamietajmy, ze wszystkie pirolidynoketony, fenidaty i hexy czy pente to NDRi. O dawkowaniu xx mg.

Owszem dopoki beda zazywane bedzie bajka, ale co przy odstawce?
Czemu jak u mnie po miesiacu hexenu zaczely sie dziwne akcje to po 3cmc znikly?
Bo tak naprawde upregulacje najlepiej zdownregulowac.

No, ale jak kto woli.
Jedni wola sie leczyc inni wyleczyc.

Ps w przypadku w/w dragow za schizy odpowiadaja gotujace sie bialka wychwytu zwrotnego a w zwiazku z tym szalona ilosc przekaznikow skumulowana w przestrzani miedzysynaptycznej.
Choc nie tylko to, trzeba tez wspomniec o downregulacji gaba (a wiekszosc downreguluje jeszcze bardziej benzosmiecmi) rozwaleniu ukladu cholinergicznego i chaosie w osi HPA.

[mention]misspill[/mention]
Wchodzić i głosować
  • 8103 / 911 / 0
W wiekszosci psychoz leki trzeba bracc do konca zycie, wiec nie ma mowy o odstawce.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4968 / 871 / 0
A pózniej będziesz powtarzał kurwa co 5 minut kręcąc głową jak debil i parkinson w gratisie. Poczytaj o stałym obniżaniu poziomu dopaminy neuroleptykami.
  • 9496 / 1867 / 2
26 listopada 2017UJebany pisze:
W wiekszosci psychoz leki trzeba bracc do konca zycie, wiec nie ma mowy o odstawce.
Jak juz zaczniesz to faktycznie do konca zycia.
Wchodzić i głosować
  • 4968 / 871 / 0
Neuroleptyki i to że nie uzależniają to mit. Po odstawce znowu jest burza w neuroprzekaźnikach, odstawiasz od kopa i masz nadmiar dopaminy, energia Cie rozpiera, bezsenność i inne uboki.

Ja 2 razy odsatwiłem od kopa i nie zauważyłem żadnych uboków ale paliłem codziennie mj , zapewne pomagała zasnąć i obniżała dope czillującym działaniem. Teraz już odstawiłem amisulpryd, od 2 dni nie biorę. Dziś jeszcze 37,5mg wenlafaksyny, jutro jeszcze jedna dawka i odstawiam. Zostaję na 10mg olci wieczór z nadzieją że empatogeny i inne zabawki będą klepać normalnie. Jak nie to przechodzę na solo klonazepam 2x0,5mg na dobe i pierdolę, nie umiem żyć bez dragów. A wiem że ryzykuję psychozą bo jestem do nich skłonny. Tylko podstawa w moim przypadku to zachować umiar bo psychozy łapałem tylko po dużych dawkach stimów/eufo branych ciągami. Jak ogranicze to myślę że będzie si.

Dodam że nigdy też nie miałem typowych objawów schizofrenii jak głosy i halucynację. Wg mnie to f.20 co mi wjebali to błąd i ja miałem tylko psychozy amfetaminowe . Głównie urojenia ksobne, mania prześladowcza.

Peace.
  • 20 / 3 / 0
Marna wydaje mi się nadzieja, że serotogeniki będą działać gdy bierzesz 10 mg olanzapiny. Zrobiłem 7 dni przerwy od olanzy i 4homipt zadziałał ja wiem? może 1/3 tego co być powinno.Tez biorę 10 mg i mam wrażenie że to działa jak kaganiec na serotogeniki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.