Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Pilne bardzo

Jak zrealizować recepty, które mają date realizacji „od dnia...” (jedna w czerwcu a dwie w maju) ??
Nie chcą ich przyjmować a 4 paki klonów i dwie Lorafenu piechotą nie chodzi ;-)
  • 274 / 9 / 0
Nie możesz poczekać do maja? Ewentualnie spróbuj wcisnąć bajeczkę o wyjeździe, u mnie bez problemu działało z receptami na tramadol, z tym że w drugą stronę (były przeterminowane) :-)
  • 1709 / 11 / 0
Mia Wallace pisze:
Nie możesz poczekać do maja?
Z takim arsenałem? Bez komentarza %-D
Mia Wallace pisze:
Ewentualnie spróbuj wcisnąć bajeczkę o wyjeździe, u mnie bez problemu działało z receptami na tramadol, z tym że w drugą stronę (były przeterminowane) :-)
Kiedyś przechodziło bez problemu, odkładała bibułe na bok i nabijała na kase jak nadszedł termin. Tylko, że teraz aptekarki znają takiego ćpunka jak ja i nie przechodzi...
  • 274 / 9 / 0
W takim razie możesz sprzedać/wymienić te recki z jakimś benzożercą, trochę stracisz, ale skoro:
duldidaj pisze:
Mia Wallace pisze:
Nie możesz poczekać do maja?
Z takim arsenałem? Bez komentarza %-D
%-D
  • 1360 / 180 / 0
Jeśli na recepcie jest napisane "data realizacji od dnia" i tu przypsucmy ma ie date za miesiąc to za pelna odplatnosc można wkupic taka receptę od razu, jak na znizke trzeba czekac (wówczas również można ja wykupić, ale oczywiście wtedy bez zniżki, ze 100% odplatnoscia).
Stary temat, ale zostanie dla potomnych :cheesy: .
mój mail: maykel855@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.