Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Pilne bardzo

Jak zrealizować recepty, które mają date realizacji „od dnia...” (jedna w czerwcu a dwie w maju) ??
Nie chcą ich przyjmować a 4 paki klonów i dwie Lorafenu piechotą nie chodzi ;-)
  • 274 / 9 / 0
Nie możesz poczekać do maja? Ewentualnie spróbuj wcisnąć bajeczkę o wyjeździe, u mnie bez problemu działało z receptami na tramadol, z tym że w drugą stronę (były przeterminowane) :-)
  • 1709 / 11 / 0
Mia Wallace pisze:
Nie możesz poczekać do maja?
Z takim arsenałem? Bez komentarza %-D
Mia Wallace pisze:
Ewentualnie spróbuj wcisnąć bajeczkę o wyjeździe, u mnie bez problemu działało z receptami na tramadol, z tym że w drugą stronę (były przeterminowane) :-)
Kiedyś przechodziło bez problemu, odkładała bibułe na bok i nabijała na kase jak nadszedł termin. Tylko, że teraz aptekarki znają takiego ćpunka jak ja i nie przechodzi...
  • 274 / 9 / 0
W takim razie możesz sprzedać/wymienić te recki z jakimś benzożercą, trochę stracisz, ale skoro:
duldidaj pisze:
Mia Wallace pisze:
Nie możesz poczekać do maja?
Z takim arsenałem? Bez komentarza %-D
%-D
  • 1360 / 179 / 0
Jeśli na recepcie jest napisane "data realizacji od dnia" i tu przypsucmy ma ie date za miesiąc to za pelna odplatnosc można wkupic taka receptę od razu, jak na znizke trzeba czekac (wówczas również można ja wykupić, ale oczywiście wtedy bez zniżki, ze 100% odplatnoscia).
Stary temat, ale zostanie dla potomnych :cheesy: .
mój mail: maykel855@gmail.com
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.