london5 pisze:No i co >? Odwiedzi mnie ktoś >?17 października 2017Klepsydra pisze:Masz na myśli program metadonowy czy heroinowy?16 października 2017qabriel pisze: Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja w NL z leczeniem w przypadku opiatowców? Jak dostać się na program substytucyjny? Przez ponad trzy lata leciałem jednym ciągiem na PST, po przyjeździe do NL przerzuciłem się na Kratom, ale skutki takiego rozwiązania dość utrudniają życie(kilka uciążliwych skutków ubocznych i ceny ok 100 euro za kilogram, który starcza mi na 3 tygodnie - to dla mnie niemało). Skierowanie na taki program(albo recki na metadon/buprę) można dostać od tutejszego lekarza rodzinnego/internisty? Uwierzą "na gębę" żem arcynarkus czy potrzeba koniecznie papiery z leczenia w Polsce? Jakie mogą być całkowite koszty całej takiej zabawy?
Najlepiej jakbyś poszedł do AMOC i pogadał z pracująca tam Polką
Czekacie aż się zaćpam (?)
Już pisałem. Bodegraven, zapraszam każdego Hajpowicza.
Ale pewnie dostanę inny pokój, sam. A wtedy róbcie co chce ta każdy...
24 października 2017london5 pisze: ...
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Ja chętnie , teraz nie mogę - muszę zawitac do PL.
24 października 2017london5 pisze: No i co >? Odwiedzi mnie ktoś >?
Czekacie aż się zaćpam (?)
Już pisałem. Bodegraven, zapraszam każdego Hajpowicza.
Oj nie fajnie.
Hm, w takim razie pozostaje mi chyba umówić się do polskiego psychiatry, bo mam chyba ciut za słabe zdolności językowe, żeby ogarnąć długą pogadankę w tych tematach po angielsku. Mam nadzieję, że tutejsi polscy psychiatrzy mają mentalność holenderską i nie będą mi robić problemów z wypisaniem raz na możliwie dłuższy czas recki na buprę(bo ona w zupełności mnie urządza) i nie będą zmuszać do jakichś cotygodniowych grup wsparcia :-)
17 października 2017theSMOKEN pisze: Gdzie najlatwiej zdobyc jakies slabe benzo w holandii?np. etizolam
A tak w ogóle to mieszka ktoś stąd w pobliżu Venlo/Roermond? Ja w Haelen ;-)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.