Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 907 / 0
Uzywam benzo rok.klonazepam i lorazepam.Czesto mi sie zdarza nie pamietac co jadlem na obiad.Tzn. musze sie glebiej zastanowic.Z czytanego tekstu malo co zapamietuje.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1916 / 335 / 2
Potwierdzam, że benzodiazepiny dziurawią pamięć. Jem alprę niecałe pół roku, z tej połowy roku niewiele pamiętam. Potworne problemy z pamięcią, zarówno długotrwałą jak i krótkotrwałą.

Wyprucie z emocji równiez jest odczuwalne, dla niektórych to może być plus, dla mnie nie.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 404 / 40 / 0
Benzo nie tylko niszczy pamieć krótkotrwałą,ale okresy poznawcze,też demoluje.
  • 390 / 24 / 0
Benzo pogorszyło u mnie pamięć. Do tego mniej skupiam się na tym co robię i łatwo mi zacząć myśleć o czymkolwiek innym tylko nie o tym o czym powinienem. Do tego doszło do tego, że o wiele łatwiej wypaść mi z równowagi. Kiedyś potrafiłem kontrolować gniew a teraz potrafię się po prostu wkurwić z byle przyczyny. Cały czas łapię się na tym, że robię sobie notatki w telefonie, bo po prostu wiem, że zapomnę.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 404 / 40 / 0
To można wyprostować,jak przestanie się brać...Notropy i rozwiazywanie testów na pamiec krótkotrwałą i okresy poznawcze...Ponoć gry w stylu silent hill pozytywnie pomagają.
  • 390 / 24 / 0
Ja to dopiero pierwsze 24h jestem od odstawienia Cold Turkey i póki co czuję się jak śmieć :P Ale chociaż nawet nie pamiętam, że się boję :D
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 404 / 40 / 0
Ja bym nie robił cold turkey na jesieni...Ludzie ,którzy nie biorą nic popadają w depresje o tej porze roku.Ja na twoim miejscu starał bym sie pozbywać nałogów,kiedy światło dzienne jest długie,ale jak sie czujesz na siłach i zawsze lepiej jest spokojnie redukować dawkę dzienną
  • 390 / 24 / 0
[mention]SIRPAWPIFIN[/mention], nikt nie powiedział, że odstawiam wszystko :)
  • 404 / 40 / 0
I git,bo myślałem po tym,że napisałeś,że czujesz się jak śmieć,że wydziwiasz...
  • 1599 / 47 / 0
Ja mam pytanie czy otępienie po benzodiazepinach pojawia się tylko w przedziale wieku starszego czy może się też pojawić wcześniej ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.