pamietam jak kiedyś baka była sprzedawana w pudełkach po zapałkach, a spid na sety w papierkach zawsze był. wogóle nie było kiedys to tak powszechne jak kiedyś. osobiście jak były czasy 'szuflad' to jeszcze wtedy nie paliłem pamiętam to jak kuzol mi pokazywał w pudełku po zapałkach bake to ja na to "jaaaaaaa narkotyki", mozna wtedy było na luzie miec przy sobie coś i palić i żadna parówa nie mogła nic zrobić. ehhh szkoda że teraz jest z tym taki przypał kiedyś to było bardziej andergrałndowe nie że teraz każdy elomałolata rzuca teksty w stylu "pal zioło bedzie wesoło" ja chce 10 lat wstecz !!!
Kiedyś np. kwasy były bardziej popularne, było więcej kwasiarzy i fakt, wszystko z tą tematyką związane bardziej undergroundowe.Żadnych podkoszulek z listkami gandzi na rynkach i tego typu pierdół.
Wybacza się chujowe początki (teraz to on hurtowo wciaga kox w IE hehe), ale jeszcze 5 lat temu sprzedawano jaranko w pudelkach po zapałkach :-)
Moim zdaniem to trochę przez ten pl h-h sprawy się popierdoliły tzn. mode na elozipero lub pixewixe
w pudelku po zapalkach
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.