pamietam jak kiedyś baka była sprzedawana w pudełkach po zapałkach, a spid na sety w papierkach zawsze był. wogóle nie było kiedys to tak powszechne jak kiedyś. osobiście jak były czasy 'szuflad' to jeszcze wtedy nie paliłem pamiętam to jak kuzol mi pokazywał w pudełku po zapałkach bake to ja na to "jaaaaaaa narkotyki", mozna wtedy było na luzie miec przy sobie coś i palić i żadna parówa nie mogła nic zrobić. ehhh szkoda że teraz jest z tym taki przypał kiedyś to było bardziej andergrałndowe nie że teraz każdy elomałolata rzuca teksty w stylu "pal zioło bedzie wesoło" ja chce 10 lat wstecz !!!
Kiedyś np. kwasy były bardziej popularne, było więcej kwasiarzy i fakt, wszystko z tą tematyką związane bardziej undergroundowe.Żadnych podkoszulek z listkami gandzi na rynkach i tego typu pierdół.
Wybacza się chujowe początki (teraz to on hurtowo wciaga kox w IE hehe), ale jeszcze 5 lat temu sprzedawano jaranko w pudelkach po zapałkach :-)
Moim zdaniem to trochę przez ten pl h-h sprawy się popierdoliły tzn. mode na elozipero lub pixewixe
w pudelku po zapalkach
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.