pamietam jak kiedyś baka była sprzedawana w pudełkach po zapałkach, a spid na sety w papierkach zawsze był. wogóle nie było kiedys to tak powszechne jak kiedyś. osobiście jak były czasy 'szuflad' to jeszcze wtedy nie paliłem pamiętam to jak kuzol mi pokazywał w pudełku po zapałkach bake to ja na to "jaaaaaaa narkotyki", mozna wtedy było na luzie miec przy sobie coś i palić i żadna parówa nie mogła nic zrobić. ehhh szkoda że teraz jest z tym taki przypał kiedyś to było bardziej andergrałndowe nie że teraz każdy elomałolata rzuca teksty w stylu "pal zioło bedzie wesoło" ja chce 10 lat wstecz !!!
Kiedyś np. kwasy były bardziej popularne, było więcej kwasiarzy i fakt, wszystko z tą tematyką związane bardziej undergroundowe.Żadnych podkoszulek z listkami gandzi na rynkach i tego typu pierdół.
Wybacza się chujowe początki (teraz to on hurtowo wciaga kox w IE hehe), ale jeszcze 5 lat temu sprzedawano jaranko w pudelkach po zapałkach :-)
Moim zdaniem to trochę przez ten pl h-h sprawy się popierdoliły tzn. mode na elozipero lub pixewixe
w pudelku po zapalkach
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.