Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Odgrzebię temat, bo jestem nowy na forum i mam właśnie tę straszną przypadłość. Straszną, bo to jedna z najgorszych dysfunkcji jaka może się przytrafić. Obcujemy przecież w społeczeństwie. Szkoła, praca, spotkania planowane lub nie. Człowiek to zwierzę stadne i upośledzenie tej funkcji, to, przynajmniej dla mnie, największa tragedia jak mnie spotkała.
Depresja, lęk i myśli jak z tym skończyć, ze sobą znaczy, to mój chleb powszedni.
Ciężko powiedzieć czy dragi miały wpływ. U mnie - nie spowodowały, ale na pewno - przyczyniły się do rozwoju. Szczególnie zielsko, bo jarałem tony i pamiętam w jaki sposób kształtowało mój sposób myślenia. Na początku było fajnie, beka itp ale potem coraz cięższe rozkminy nad własną egzystencją, a wnioski nie ciekawe.. Z czasem po zielsku malował mi się już tylko obraz nędzy i rozpaczy mojego własnego życia. A debil jarał dalej, ryjąc już i tak nieźle poryty łeb.
Dziś do 'normalnego' funkcjonowania potrzebuję benzyny, a świadomość tej chujowej sytuacji, wieczorami zabijam alkoholem. Z tym, że alko właśnie odstawiam i jeszcze raz spróbuje się wydostać z tego gówna. Na benzo też przyjdzie pora (mam nadzieję) ale jeszcze nie teraz..

Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęścia w walce z najgorszym przypadkiem fobii jaki chyba istnieje..
  • 312 / 12 / 0
Siemano.

Od 3 lat zmierzam sie z napadami nerwicy... Otoz nie ma powodu dla nerwicy, poprostu tak nagle co kilka dni zaczynam czuc sie bardzo niespokojny i jest to paralizujacy niespokoj. Gdy jestem pod wplywem takiego ataku to jest tak silny, ze boje sie wyjsc z pokoju, albo ogladac TV, albo nawet ruszyc sie. Najchetniej zamknalbym oczy i to przeczekal. Do teraz na ataki te stosowalem Promethazine i bardzo mi pomagala. Problem w tym, ze w UK w calym kraju jest jakis problem z produkcja tego leku i zadna apteka nie jest w stanie go wypisac.
Dodam jeszcze, ze mialem wiele sesji z psychologiem co do mojej nerwicy i nie bylo to skuteczne.

Teraz tak, jutro na 8 ide do lekarza i chce z nim przedyskutowac co dalej w zwiazku z jakas alternatywa... Wasza opinia, co byloby najlepszym lekiem na moja nerwice? Prawdopodobnie bedzie to jakies benzo, ale ktore jest najlepsze?
moor1992
  • 105 / 21 / 0
Myślę, że przepisze Ci Bromazepam albo alprazolam.
Uwaga! Użytkownik Oriana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
Jeśli benzo to tylko doraźnie, i na pewno nie alprazolam, który służy chyba tylko do ćpania i jest bardzo uzalezniajacy.
297 dni czystości (05.01)
  • 312 / 12 / 0
Bylem u lekarza I wlasnie wrocilem z opakowaniem lorazepamu w ktorym jest 28 tabletek :) Bardzo jestem zadowolony
moor1992
  • 987 / 38 / 0
Na nerwice to antydepresanty (fluekstyna, paroksetyna albo sertralina) Po co pchać się w benzo i uzależniać, to nie leczy! :old:
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
Normalnie bym się zgodził, ale tutaj gościu ma problemy z atakiem lęku raz na jakiś czas, więc doraźnie brana benzodiazepina w czasie ataku jest chyba najlepszym wyjściem.
297 dni czystości (05.01)
  • 1344 / 145 / 8
częste napady lęku lepiej leczyć jakimś ssri niż benzo. benzo doraźnie ale na dłuższą metę lepsze do leczenia antydepresanty.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 75 / / 0
Z lękiem trzeba zyc, to normalne.
Benzo na lęki dnia codziennego to droga do upadku.
Dlatego wrzucę czasem benzodiazepine w większej ilości ale nigdy na lęki, tylko w mixach np z alko/ weedem dla fazy jak no teraz : )

:gun:
Uwaga! Użytkownik hugoBoss jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1072 / 123 / 3
Bylem u lekarza I wlasnie wrocilem z opakowaniem lorazepamu w ktorym jest 28 tabletek :) Bardzo jestem zadowolony
Standardowy preparat doraźny na takie sytuacje. Wystrzegaj się stimów bo one mogą coś takiego zaostrzać i się przyczyniać (ja tak mam jak wezmę czasem nawet kofeinę co ciekawe małe ilości fenidatów nie).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.