Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
filip.z.konopii pisze: mam alergie . i zazywałem zyrtec ale juz nie zazywam na rzecz tego ze czasem biore DXM :) teraz mam pytanie. oczywiste jest ze zyrtecu claritiny alertecu itp nie moge jesc. a krople do nosa? mianowicie Rhinocort (Budesonidum)? czy to moze ze soba nie grac? w ulotce nie pisze nic o interrakcjach i nie pize zeby był to lek z grupy inhibritorów MAO :) nie ukrywam ze alergia mi troche dokucza i chetnie bym sie jej pozbył myslicie ze lepiej dac sobie spokój z DXM i zaczac dalsza kuracje anty alergiczna? :] eksperymenty na DXM moge zostawic na zime.
I jeszcze jedno co moze mi sie stac , jakie beda skutki jesli jednak zmieszam leki antyhistaminowe z DXM?
UMRE? :D
kurczak pisze:Z własnych doświadczeń moge powiedzieć: żadne.I jeszcze jedno co moze mi sie stac , jakie beda skutki jesli jednak zmieszam leki antyhistaminowe z DXM?
Sopot pisze: Witam, wszedłem dziś w posiadanie jednego opakowania Acodinu(450mg). Cel jest taki żeby sprobować jak działa DXM ale jest problem gdyż od pięciu mieśięcy biorę Mobemid(300 mg dziennie). Dzisiaj wziołem tylko 150 mg. Na ulotce Acodinu wyczytałem aby nie łączyć go z lkeami z grupy MAO czyli moim Mobemidem. W innym wątku na forum wyczytałem że MAO zwiększa moc i doznania DXM. Ważę 85 kg i myślę że mógłbym spróbować wziąść te 450 mg stopniowo i zobaczyć co będzie. A jakie jest wasze zdanie ?
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze: Pomysł kompletnie do dupy. To bardzo niebezpieczne. Nie wiem jak mocne to Twoje Mao ale generalnie kilka plastróww żołtego sera moze zrobić kuku nie wspominając o jakichs wynalazkach typu DXM. JA bym na Twoim miejscu tego nie jadł....
Zieleń pisze: podobno do moklobemidu nie trzeba zachowywać aż tak ścisłej diety jak do innych maoi, ale co do dxm to zdecydowanie odradzam... kiedyś nieopatrznie walnąłem 450 po wypiciu dziurawca (słaby maoi) a później ściągnąłem ściechę tabaki. Efekt: mózg mało mi nie wystrzelił uszami, wszystkie żyły na wierzchu i pewność, że nie przeżyję tego wieczoru. zdecydowanie nie polecam
Sopot pisze: Odkopuje wątek. Chcę spróbować DXM i od wczoraj przestałem brac moklobemid. Na innej stronie wyczytałem że potrzeba tygodnia aby coś zarzucić. Czy to prawda czy nie ?
zielona pisze: Prawda i wystarczy jakbyś zajrzał do ulotki, to byś wiedział ze trzeba PRZYNAJMNIEJ 7 dni przerwy od maoi żeby móc bezpiecznie zażyć dekstrometorfan. Szczerze więc nie radze próbować.
codeine pisze: To o czym piszesz zielona tyczy się chyba nieodwracalnych iMAO takich jak selegilina. Selegilina ma bardzo długi okres półtrwania dlatego trzeba czekać 2 tyg.
Natomiast moklobemid jest specyficznym iMAO. Krótkodziałający i selektywny. Jednak w ramach bezpieczeństwa ja bym odczekał conajmniej 3 dni przed wzięciem DXM.
P.S.
Bardzo głupio zrobiłeś, że odstawiasz leki żeby sobie przyćpać :/ Ja kiedyś odstawiłem neuroleptyki żeby zaćpać fetę. Głupi pomysł, ale thats your life!
Pozdro.
imdma pisze: sopot
lepiej odczekaj 7 dni jednak, dxm + imao to najgorsze co mozna wykombinowac. w ulotce imao pisze, zeby nie laczyc z dexem i to sie tyczy przeciez dawek leczniczych, az starch pomyslec co moze byc po rekreacyjnych. pozatym udukomentowane jest sporo zgonow po tym mixie.
faktycznie moklobemid nalezy do rimao (reversible imao) wiec jego dzialanie jest odwracalne zwiekszaniem ilosci neuroprzekaznikow, oraz wykazuje poziom pulapowy, jednak mimo to lepiej nie ryzykowac. (IMHO)
ja wrecz przeciwnie do ciebie sopot zaczolem brac mobemid by skonczyc z acodinem :).
Sopot pisze: Mobemid i tak miałem zacząc odstawiać już z miesiąc temu. Poza tym nie będe od razu łykał wszystkich tablet tylko zjem kilka i zobaczę co będzie.
Sopot pisze: A więc stało się !, zarzuciłem 450 mg. Faza weszła lecuitko bez swędzenia, bólu żołądka czy innych. Sama faza byla zajebista czulem się totalnie szczęśliwy, mój pokój płynął jak statek, każda muzyka mi się podobała. Poza tym całkowity brak możliwości chodzenia. Na następny dzień byłem lekko zmulony i zmieszany.
imdma -----> Dobrze że zdecydowałeś się brać Mobemid. To super lek bardzo szybko zaczyna działać.
inmda pisze: tez tak mysle sopot :) dzieki
(zmienilem login. dawny "imdma")
codeine pisze: DXM a leki p. depresyjne (SSRI)
Jak się ma sprawa łączenia tych dwóch specyfików? Wie ktoś? Wszędzie czytam, że nie wolno bo grozi zespołem serotoninowym, ale to tylko teoria, a mnie interesuje praktyka ;)
Chciałem sobie zarzucić jakieś 300mg co by sobie jakoś ubarwić weekend (DXM jadłem tylko 2 razy w życiu) a biorę sertralinę i boję się, że umrę ;(
Dobrzy ludzie, podzielcie się swoimi doświadczeniami...
P-paranoi pisze: Z tego co wiem, to SSRI i DXM sa metabolizowane przez ten sam enzym, wiec prawdopodobienstwo, ze Ci cos nawali jest raczej duze.
Jak Cie interesuje praktyka to zarzuc i zobacz co sie stanie ;)
teflon pisze: ostatnio mialem niezbyt ciekawa faze na dxm, trwala ponad dobe. nie wiem czy to przez SSRI (fluoksetyna 20mg/d) bo biore tez neurleptyki (perazyna 50mg/d). w kazdym razie nie polecam
codeine pisze:Jestem pewien, że to wina perazyny. Brałem też w dawce 150-300mg/d i po przywaleniu DXM faza mnie trzymała 24h, a było to tylko symboliczne 150mg. Myślałem, że jestem uczulony, ale to ewidentnie wina neuroleptyka.teflon pisze: ostatnio mialem niezbyt ciekawa faze na dxm, trwala ponad dobe. nie wiem czy to przez SSRI (fluoksetyna 20mg/d) bo biore tez neurleptyki (perazyna 50mg/d). w kazdym razie nie polecam
teflon pisze: DXM to syf jakich malo, jak juz chcesz psychodelikow to lepiej poszukaj kwasa
aleister pisze: Ja wczoraj wziąłem 450mg dxm a biore paroksetyne 40mg/d i faza była normalna taka jak bez paroksetyny, śmiało możesz zarzucać ;-)
P-paranoi pisze:No stary, nie gadaj - kazdy zarzuca to, co mu sie podoba. To, ze Tobie nie pasuje, nie znaczy, ze to jest takie same [samo??] dla wszystkich. No, nie powiem (i cholera - nie ukrywam) jakbym mial staly dostep do kwasu to bym napierdalal prawie codziennie dopoki mam przerwe przed drugim semestrem]teflon pisze: DXM to syf jakich malo, jak juz chcesz psychodelikow to lepiej poszukaj kwasa
papawer somniferum pisze: Ja mieszkam ze starymi i zawsze normalnie w domu zarzucam, czasem ponad 600mg i normalnie po tym chodze np. do sklepu itp. Czasem w szkole zarzucam na przerwie. A starzy raczej nie widzą. Zreszta pierdoli mnie to czy zobaczą czy nie.MrClean pisze: Nic się nie stanie... Brałem ten syf (sertraline :P ) przez długi okres 150 mg/d i często sobie zarzucałem dxm.
A wie ktoś może jak to się ma do fluoksetyny?Sol pisze: jesli idzie o fluo to imho nic ci nie powinno byc. tj. ja bralam i zyje, tylko z reguly tego dnia ktorego planuje szamac dxm nie biore fluo. raz wzielam jednego dnia to i to i nie bylo za ciekawie- niesamowity bol glowy (heh nawet wydawalo mi sie ze dopadl mnie zespol serotninowy).
tez mnie zawsze ta kwestia nurtowala i z deczka niepokoila, zawsze zastanawiam sie, czy nie nalezaloby zrobic przerwy dwutygodniowej od fluo przed wzieciem dxm (tak jak jest zalecane w przyp przejscia z imao na ssri i odwrotnie).
missingo pisze: Witam witam!
Od razu przejdę do rzeczy: leczę się w poradni zdrowia psychicznego dzieci i młodzieży. Mam rozpoznanie: zaburzenia schizotypowe (F-21). W związku z tym biorę Ketrel (kwetiapina, lek przeciwpsychotyczny) w ilości 4 tabletki po 25 mg dziennie (czyli 100 mg/doba kwetiapiny). Chciałbym załadować 30 tablketek ACODINU (450 mg). Czy mogę to wziąść, nie przerywając brania Ketrelu? Czy możliwe są jakieś interakcje? W ulotce ketrelu nie ma wzmianki o depresantach, tak samo w ulotce ACODINU nic nie pisze o lekach przeciwpsychotycznych. Proszę, pomóżcie.
jogurt pisze: Eh, na mojego ja bym tego nie mieszał. A jezeli w ogóle bym miał problemy psychiczne to bym sie wpierw wyleczył.
teflon pisze: DXM + neuroleptyki = faza przez 24h
odradzam.
jogurt pisze: Jest jakis problem z enzymami tymi CYPami wobec których dxm jest niobojetny tak, ale ludzie leczcie sie na powaznie jesli juz jestescie chorzy.
codeine pisze:Hahaha :D?teflon pisze: DXM + neuroleptyki = faza przez 24h
odradzam.
Serio? Bo ja brałem Pernazinum 300mg/d (końska dawka) na psychozy i jak przywaliłem 150mg DXM to mnie bania trzymała 24h. I było zajebiście mocno.
Jeśli to co mówisz jest prawdą to znaczy, że nie jestem uczulony na DXM jak sądziłem.
ola pisze: Kochani! Powiedzcie mi czy mogę zażyc teraz Dxm, choć ok. 2h temu zjadłam 2,5 szt. Xanaxu (0,5). Z Dxm będzie mój pierwszy raz. Siedze z opakowaniem Acodinu w rece i mam dylemat. Poradzcie jak najszybciej co robić. Pozdrawiam i dziękuje :-)
leśnik pisze: Kochana... zanim weźmiesz się za ćpanie... radze Ci ja moja droga... podszkolić się w czytaniu, czytaniu ze zrozumieniem, przetwarzaniu podstawowych informacji do celów użytkowych...
Ćpanie nie jest dla dzieci, zrób sobie ciepłej herbaty, zjedz trochę czekolady i połóż się grzecznie spać... Dobranoc.
prawie_martwy pisze: Nie no znowu nie ma co tak jechać po koleżance, przecież każdy był kiedyś początkujący w tych sprawach. Olu zjedz najpierw 8tabletek i obserwoj swoja reakcje, jezeli bedziesz sie zle czula lub dostaniesz wysypki(swędzenie może być) lub wysokiej temperatury to daj sobie z tym spokoj. Poza tym Xanax a Dxm to srodki o zupelnie roznym dzialaniu wiec radze Ci dobrze przygotowac miejsce do tripowania(czyli takie w ktorym bedziesz czula sie bezpieczna bez obawy ze ktos wejdzie i sie zczai o co biega ).
Night Garden pisze: Widziałaś czerwone ogłoszenie na samej górze strony?
ogłoszenie pisze:Dział ten jest poświęcony opisom przeżyć (tripów) i przemyśleń związanych z dragami, w formie artykułów i sprawozdań. Nie zadawaj tutaj pytań. Nie zakładaj nowego wątku jeśli nie jesteś w stu procentach pewien, że Twój post powinien się znaleźć właśnie tutaj. Jeśli chcesz zadać pytanie, zrób to w działach (Al)chemia Umysłu lub Magiczny Ogród
leśnik pisze:W sumie troche mnie poniosło ;) ale mam wrażenie, że ludzie nie mogą się odnaleśc wśród kilku złożonych w jakąś sensowną całość literek, a biorą się za narkotyki...prawie_martwy pisze: Nie no znowu nie ma co tak jechać po koleżance, przecież każdy był kiedyś początkujący w tych sprawach.
Połączenie Xanaxu z Dxm nie jest szkodliwe. Nawet według mnie łykniecie przed Dxm`em czegoś uspokajającego jest wskazane... Dxm ma nieprzyjemne działanie stymulujące i na początku ciężko się ogarnąć, Xanax lekko zniweluje ten efekt.
Pozdrawiam.
ola pisze:Night Garden pisze: Widziałaś czerwone ogłoszenie na samej górze strony?
Zaraz po wysłaniu zorientowałam się że to bylo złe miejsce ale na zmiane czasu już nie bylo - wydarzylo się coś co odciągneło mnie tak od kompa jak i od samego Acodinu. Przepraszam bardzo...
Powiedz mi "czytajacy ze zrozumieniem" co Twoim zdaniem znaczą słowa "proszę o szybka odpowiedz... poradzcie jak najszybciej co robić"? Czyż nie sugerują że komuś zależy na szybkiej, zwięzłej odpowiedzi? A może mam równiez problem z wyrażaniem myśli?leśnik pisze: Kochana... zanim weźmiesz się za ćpanie... radze Ci ja moja droga... podszkolić się w czytaniu, czytaniu ze zrozumieniem, przetwarzaniu podstawowych informacji do celów użytkowych...
Wczoraj niespodziewanie stanełam przed możliwością zasmakowania dobrodziejstw dxm, więc szybka rozkminka]
Ćpanie nie jest dla dzieci...
Dziekuje za odpowiedż prawie_martwemu jak i leśnikowi (za to że jednak...) i zapraszam do dzlszej rozmowy... Prawdopodobnie to dzis nastapi "mój pierwszy" raz toteż zostancie mymi mentorami i pomóżcie odkryć ten nowy, jakże fascynujący swiat... juz tylko kilka godzin, klepsydra odwrócona.... :-)
[/quote]
prawie_martwy pisze: No to daj znac jak poszlo zeby potem ktos kto Ci doradzal jak to brac nie mial Cie na sumieniu ;).
mam natomiast pytanie co do ruty stepowej i DXM - wystarcza 2 tygodnie przerwy? zamierzam zamowic rute, a jakis czas temu zarlem dextro i nie wiem czy nie wystapi jakies niepozadane dzialanie z tytulu tych maoi w rucie. ma ktos jakies doswiadczenie?
www.thebestcasescenario.com
Moge w koncu bezpiecznie pomieszac tramal w ilosci okolo 400mg i dex w ilosci okolo 500-600mg?
Prosze o szybka odpowiedz bo ja zejde bedziecie mieli mnie na sumieniu :P
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.