Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 225 / 10 / 0
Nie. Cukier wrotami do ciężkich narkotyków (cynizm) .
Uzależnia? Owszem
Szkodliwy? Check
Działa na oun? Owszem - doznanie przyjemności

Dlatego taki tok myślenia jest nieco żałosny

Pdobnie z alkoholem, ludzie po przejsciach go demonizuja, np light, bo nie mają już opcji skorzystać z tego trunku jako ludzie po terapiach którzy endorfin mogą szukać ewentualnie w spacerach po parku (powodzenia)
Uwaga! Użytkownik benzoswiezy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Tyle tylko że jak z cukrem przesadzisz to najwyżej Cię trochę pobudzi w przeciwieństwie do alko które spowoduje rzygi, totalny tumiwisizm, błędnik szaleje, zachowanie czasem gorsze niż szympans w zoo i mega zwała na drugi dzień... Porównanie z dupy i bez jakiegokolwiek sensu, jak 90% twoich postów królu śmietnika...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 225 / 10 / 0
Nie wchodzę w dyskusję indukowaną osobą z twoim iloraz inteligencji (no offense, sam to udowadniasz )

A śmiertelność ludzi na taką cukrzycę tez jest porównaniem z dupy?

prostactwo się wynosi z domu wiec cie nie obwiniam, ale zachowaj jakieś standardy przynajmniej w wątkach tematycznych

Możesz odp. na moje posty ale więcej już nie licz na reakcję. Po prostu nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do wymieniania spostrzeżeń pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik benzoswiezy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Tyle tylko, że cukier nie jest bezpośrednią przyczyną cukrzycy, Panie inteligentny...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 225 / 10 / 0
dobra ostatni raz, z żalu do cb
otóż ekhm NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ZE JEST BEZPOŚREDNIA

• 1864 / 699 / 0
Więc co ma piernik do wiatraka? Jak ktoś już choruje na cukrzyce to jest świadomy że musi kontrolować poziom cukru w organizmie, sam się motasz we własnych zeznaniach, a poza tym miałeś nie odpisywać już, zostań w tasiemcu lepiej.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 225 / 10 / 0
wzbudzasZ taki żal ze w drodze ostatecznego wyjątku doprecyzuje bo mam dobry humor

nadużywanie cukru/ słodyczy ma spory udział w powstaniu choroby

coś jak nadużywanie alkoholu w powstaniu marskosci watroby
  • 1864 / 699 / 0
łał też mi nowość że żarcie cukru wiadrami, powoduje otyłość która to może już bezpośrednio wywołać cukrzyce naprawdę zabłysnąłeś w tym momencie...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2429 / 579 / 155
Oczywiście, że narkotyk, i to jeden z bardziej niebezpiecznych.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5792 / 1187 / 43
Mój tata uważa, że mniej szkodliwy niż jakikolwiek inny.
Odkąd skończyłem 18 lat, mówi, że mogę pic ile chcę. Upijać się w sztok, krajowym i legalnym alkoholem, bylebym nie ćpał i nie miał problemów za posiadanie czegoś.
Kupuje mi alkohol.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.