Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 998 / 2
była utrata ego?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 488 / 60 / 0
Nie wiem co to było.
Bo jadłem w niedziele a w poniedziałek nibyu wszzystko było ok ale nic nie pamiętam. pamietam dopiero wtorek..
Ponoc robilem rosol ze wyciagnalem z gotowego rosolu szkielet kury wsadzilem do zwyklej wody dałem soł 4 kawałki makaronu podgrzalem i zjadlem ze smakiem :D

A faza po 1 ald52 byla niezla. najpierw nic i nic. potem jak weszlo to nawet nie wiedzialem kiedy.
BUM i juz.
kolory wizuale. WOW
kazdy kamyczek na ziemi i papierek liscie wszystko sie ruszalo biegalo jakby zywe bylo. dlonie pulsowały. podobalo mi sie gdy patrzylem n aekran komorki kolory i liczby sobie lataly po alym ekranie i po za.
stalem w opustoszalym budynku. ciemno.
szyby wybite drzwi rozjebane sciany obdrapane. tynk odchodzil. ahhhh pięklny klimat.
i te cienie ciagle n apodlogach i scianach.
No i te nieustajacy wiatr hahha ktorego nie bylo jaky wiało caly czas bo koncowki drzwi czy tam filarów falowały jak falgi na wietrze. hahaha potem wrzucilem drugiego ald52
i bylo mocno juz bo w pewnym momencie za cholere nie moglem wyjsc z budynku.
wszystko zaczelo sie zlewac w jedną calosc
an chwile stanalem i zapokmnialem gdzie jestem kim jestem i co tu robie. na sile staralem sie znalesc punkt zaczepienia jakis. zaczalem oddychac i sie uspokajac bo przeciez znam sie na tym i dam rade. i nagle faza zeszła no prawie calkiem.
wyszedlem z budynku doszedlem do drogi i BUM
znowu.
smialem sie. ulica pieknie falowala i tryskala kolormi. drzewa ladnie polyskiwaly, doszedlem do domu. siedzialem przy lapku. wsszytsko falowlao i pulsowalo. ciezko bylo cos napisac.
patrze mam 2 1p-LSD i 1ald52 wiec hop wszystkie trz na raz.
dlugo tp nie trwalo. 15min i juz moc zaczela narastac.
koory intensywniejsze glebsze. wsszytsko falowalo znacznie mocniej i szybciej. firanka tanczyla w kolorach. kafelki byly piekne. klecalem i dotykalem ich widzialem tam rzeki amazonki i ludzi a lodkach. mowili cos. schody n akorytarzu mam z takiego kamienia w biale kamyki. kazdy kamyk byl innego koloru i 3D. w lustrze pieknie. poszedlem specjlanie sprawdzic twarz i pobawic sie ryjem. mimika twarzy haha. super.
potem faza nabrala niezlej mocy ze juz nawet nie moglem pisac na lapku bo literki zawijaly sie w jednolita mase z fraktali w kolorach. na dloniach mialem jakies wzory matematyczne, pierwiastki ulamki. z faelek fugi lataly po pokoju .
po 2h polozylem sie w kime i zasnalem moze w 15min.
Rano lekka faza jeszcze i obraz falowal.

Jest ok.

Fajna rzecz
  • 173 / 13 / 0
A mówią, że lizerów nie można dorzucać. Jak widać można się nieźle bawić :D

Czytam, że jeden dzień Ci z głowy wyleciał. Ktoś z Was też stracił parę godzin? Mi się tak zdarzyło niejednokrotnie. Raz miałem srogi podkład z alkoholu to można się tym tłumaczyć, ale kilka razy parę godzin wyleciało mi z życia (przy dawkach 200+mcg), pamiętałem tylko wejście i ogromną śmiechawę, potem ciemno, a jak wróciła mi świadomość to po zerknięciu na zegarek 5h zeszło. Z tych 5h pamiętam tylko elementy. Sytuacja miała miejsce z ALD-52, z 1p-LSD nie kosiłem takich dawek i wszystko pamiętam. Skąd się to bierze, da się temu zaradzić?
  • 414 / 47 / 0
@Krawat
Chyba taka specyfika tej substancji. U mnie również nastąpiło upośledzenie pamięci krótkotrwałej w znacznym stopniu i kojarzenia pewnych faktów, np: zgaszone światło w pokoju, a ja nie mogę znaleźć włącznika.(Chodź wiedziałem gdzie mniej więcej jest)

Dodam że po LSD nie było tego typu akcji.
5-HO-La La LaND
  • 370 / 103 / 16
U mnie wystąpiło coś podobnego po 1p i Alladzie. Ten drugi tak mi zamieszał, że nie wiedziałem, które drzwi były od sypialni, a które od łazienki. Najlepsze jest to, że zamiast wybrać któreś z nich stwierdziłem, że jeśli zejdę na dół to może sobie przypomnę.
Uwaga! Użytkownik Banzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 1 / 0
Do ilu mniej więcej jest sens wrzucać? Planuje niedługo wrzucić 5-6 kartonów po 125. Jest sens brać aż tyle? Czy powiedzmy 3-4 dadzą taki sam efekt? Doświadczenie spore, maksymalnie 2 kartony. Teraz chce grubo ale żeby nie zjeść jeszcze z tego świata.
Uwaga! Użytkownik tylkonachwilke nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 47 / 0
^ Zależy od Twojej tolerancji. Przy braku, bądź niskiej efekt będzie znaczny. Ja brałem raz w życiu 400ug, bez tolerki i mentalnie na początku było grubo (6h). Trzymało mnie dobę, także weź to pod uwagę, że przy większej dawce może trwać jeszcze dłużej.
5-HO-La La LaND
  • 921 / 276 / 0
Jest sens a 400ug napewno nie da Ci tego, co da Ci 600czy700ug. Probowałem dawki np. AL-LADu na raz 5 Blotterów czyli 750ug. Powiem tak. O kazdy Blotter więcej tj. w huj lepszy Trip. Najlepiej atakuj te Blottery i to odrazu na raz z 5/ 500ug gora 600ug. Jak wiesz o co chodzi w temacie, to dasz rade.
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 42 / 1 / 0
Dla niezdecydowanych - substancja bardzo ciekawa. Różni się od tryptamin i fenek, które brałem. Testowaliśmy to w 5 osób, 4 osoby po 125 mikrogramów, jedna 100, bo miała pierwszy kontakt z psychodelikami. Wszyscy zadowoleni. Mindfuck lekki, jak ktoś jest ogarnięty to nawet tego nie odczuje jakoś specjalnie. Wizualnie ciekawie, zupełnie inaczej. Dla mnie wszystko wyglądało niby tak samo, ale jakoś zupełnie inaczej. Do tego fraktale i podkręcenie kolorów. Polecam to brać przede wszystkim w naturze. Faza około 9h, pewnie dałoby się to dłużej pociągnąć, ale na drugi dzień każdy z nas musiał coś ogarnąć. Sen bez benzo może by się udał, ale nie mieliśmy na to czasu. Diklazepam i etizolam (każdy brał co innego) pomógł. Za to kolejne dwa dni bardzo mocne zmęczenie, ale to pewnie przez benzo. Po paru godzinach dopalaliśmy ziołem. Jedyne, co boli to cena w stosunku do tryptamin i fenyloetyloamin. Samo działanie zdecydowanie lepsze niż fenki, tryptaminy na mnie działały inaczej i tutaj nie mówiłbym o lepsze/gorsze, po prostu inne trochę. Obok 5-meo-mipta mój ulubiony psychodelik.
wszystko co wyżej jest fikcją
  • 173 / 13 / 0
wszystko wyglądało niby tak samo, ale jakoś zupełnie inaczej
Lepiej bym tego nie określił, tak jest przy takiej dawce :) Polecam wziąć 250mcg i więcej, wtedy zaczyna się dziać :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.