Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 267 / 0
och doprawdy :) mi zajęło prawie 20 lat by trafić na pierwszy detoks.

Trzymaj tak dalej a zapoznasz się czym są chujowe akcje spowodowane piciem alkoholu. Każdy organizm ma swoją cierpliwość.

Poza tym powiedz lekarzom, ludziom którzy mają na co dzień do czynienia z efektami picia, że alkohol to nie narkotyk, zostaniesz wyśmiany lub skwitowany ciszą i spojrzeniem pełnym zażenowania.

Ja ufam ludziom których znam i którzy siedzą w temacie uzależnień - specjalistom, lekarzom, terapeutom i ludziom z doświadczeniem

Cała reszta gówno wie lub mówiąc poprawnie żyje w nieświadomości, ale każdy pijak ma dużą szansę by się bliżej zapoznać z konsekwencjami, każdego kto nie ma respektu wobec używek prędzej czy później to czeka.
07 maja 2017benzoswiezy pisze:
poczekajmy aż po latach w Twoich organach wyjdą sztosy na PRAWDZIWYCH dragach nie pocieszaj się bieżącymi badaniami ; )
lol, myślenie życzeniowe nie poparte żadnymi faktami
takie właśnie myśli powstają w głowie przeoranej alkoholem, oraz zapewne innymi dodatkami
alkohol jest podstawową substancją psychoaktywną, która imputuje sposób myślenia oparty na systemie zaprzeczeń i iluzji

ale alkohol to oczywiście nie narkotyk :*)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 469 / 29 / 0
Z punktu widzenia kulturowego alkohol nie jest narkotykiem, lecz używką.
  • 108 / 5 / 0
Na kwaterze mieszkam z typkiem, który pije mimo bólu trzustki. Tylko czekać, aż to przejdzie w ozt, po którym może być już za późno na odratowanie. Mój wujek kilkukrotnie lądował w szpitalu z ostrym zapaleniem trzustki, aż pewnego dnia znaleźli go martwego(44lata)
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 10 / 0
Szkodliwość używki nie jest ekwiwalentem substancji narkotycznej

papierosy to samo robią z ludźmi
Uwaga! Użytkownik benzoswiezy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 24 / 0
Jeżeli w jednym kraju marihuana jest legalna a w drugim nie to obiektywnie... jest narkotykiem czy nie? co, mądre główki? jak się przejde przez granicę francusko holenderską 500metrów to będe trzymał w ręku narkotyk a jak się wrócę to magicznie nie mam w dłoni narkotyku?

alkohol to narkotyk- najoczywistsza oczywistość
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 5 / 0
etanol jest środkiem odurzającym o działaniu narkotycznym- World Health Organization
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 469 / 29 / 0
PIWO TO NIE alkohol. To destylat z ziemniaka jest wszystkiemu winny.
  • 108 / 5 / 0
Nie to nie alkohol, to soczek z marchwi.
  • 4807 / 267 / 0
07 maja 2017kiper pisze:
Z punktu widzenia kulturowego alkohol nie jest narkotykiem, lecz używką.
przecież wszystkie narkotyki są używkami
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 306 / 15 / 0
Jak dla mnie alkohol to narkotyk z grupy dla tych co są masochistami. Robienie z siebie gowna bez żadnych miłych efektów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.