Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 267 / 0
och doprawdy :) mi zajęło prawie 20 lat by trafić na pierwszy detoks.

Trzymaj tak dalej a zapoznasz się czym są chujowe akcje spowodowane piciem alkoholu. Każdy organizm ma swoją cierpliwość.

Poza tym powiedz lekarzom, ludziom którzy mają na co dzień do czynienia z efektami picia, że alkohol to nie narkotyk, zostaniesz wyśmiany lub skwitowany ciszą i spojrzeniem pełnym zażenowania.

Ja ufam ludziom których znam i którzy siedzą w temacie uzależnień - specjalistom, lekarzom, terapeutom i ludziom z doświadczeniem

Cała reszta gówno wie lub mówiąc poprawnie żyje w nieświadomości, ale każdy pijak ma dużą szansę by się bliżej zapoznać z konsekwencjami, każdego kto nie ma respektu wobec używek prędzej czy później to czeka.
07 maja 2017benzoswiezy pisze:
poczekajmy aż po latach w Twoich organach wyjdą sztosy na PRAWDZIWYCH dragach nie pocieszaj się bieżącymi badaniami ; )
lol, myślenie życzeniowe nie poparte żadnymi faktami
takie właśnie myśli powstają w głowie przeoranej alkoholem, oraz zapewne innymi dodatkami
alkohol jest podstawową substancją psychoaktywną, która imputuje sposób myślenia oparty na systemie zaprzeczeń i iluzji

ale alkohol to oczywiście nie narkotyk :*)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 469 / 29 / 0
Z punktu widzenia kulturowego alkohol nie jest narkotykiem, lecz używką.
  • 108 / 5 / 0
Na kwaterze mieszkam z typkiem, który pije mimo bólu trzustki. Tylko czekać, aż to przejdzie w ozt, po którym może być już za późno na odratowanie. Mój wujek kilkukrotnie lądował w szpitalu z ostrym zapaleniem trzustki, aż pewnego dnia znaleźli go martwego(44lata)
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 10 / 0
Szkodliwość używki nie jest ekwiwalentem substancji narkotycznej

papierosy to samo robią z ludźmi
Uwaga! Użytkownik benzoswiezy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 24 / 0
Jeżeli w jednym kraju marihuana jest legalna a w drugim nie to obiektywnie... jest narkotykiem czy nie? co, mądre główki? jak się przejde przez granicę francusko holenderską 500metrów to będe trzymał w ręku narkotyk a jak się wrócę to magicznie nie mam w dłoni narkotyku?

alkohol to narkotyk- najoczywistsza oczywistość
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 5 / 0
etanol jest środkiem odurzającym o działaniu narkotycznym- World Health Organization
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 469 / 29 / 0
PIWO TO NIE alkohol. To destylat z ziemniaka jest wszystkiemu winny.
  • 108 / 5 / 0
Nie to nie alkohol, to soczek z marchwi.
  • 4807 / 267 / 0
07 maja 2017kiper pisze:
Z punktu widzenia kulturowego alkohol nie jest narkotykiem, lecz używką.
przecież wszystkie narkotyki są używkami
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 306 / 15 / 0
Jak dla mnie alkohol to narkotyk z grupy dla tych co są masochistami. Robienie z siebie gowna bez żadnych miłych efektów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.