Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 370 / 103 / 16
Także dodawaj po kropelce. Dokładnie obserwuj czy cos sie formuje...jeśli tak przezstań dolewać.

Jak sytuacja?

Jak wygląda to co pływa na powierzchni? sporo tego jest?

Gdy będziesz przelewał, przepuść wszystko prze filter.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2017 przez Banzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Banzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 47 / 0
Zamieszałem to.
Teraz to wygląda tak że roztwór od góry jest zielony jak był, a na samym dole pływa zawiesina i jest to prawdopodobnie węglan sodu i może kwas fumarowy.
To co powinno być białe jak na obrazku spadło na dół słoiczka, jakby coś nie przereagowało i nie wydaje mi się że dodając znowu FASA coś się zmieniło.
Gdyż gdy to robiłem to na chwilę robiło się białe a potem opadało zamiast białe pozostać.

Natomiast na górze słoiczka coś się utworzyło, jakiś osad, jest tego mało ale coś tam jest.

Edit - Na powierzchni nic nie pływa a to na dnie to pewnie jest węglan sodu, raczej na pewno nie bufotenina.
Tobie chodzi żeby ten osad co jest na dnie, żeby go właśnie zabrać do dalszej części extrakcji?
Ostatnio zmieniony 28 marca 2017 przez Radioaktywny Pakt, łącznie zmieniany 1 raz.
5-HO-La La LaND
  • 370 / 103 / 16
Postaraj się sciągnąć to co pływa u góry i przenieś gdzieś do odparowania.
Resztę roztworu przepuść przez filter do innego naczynia i zacznij od początku dodawać fasa.
Gdy tylko się zabarwi, przestań.
Nie marwt się, nie ty pierwszy masz z tym problemy ;)

Ps; a na maila możesz podesłać te zdjęcia??
Uwaga! Użytkownik Banzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 47 / 0
Zdjęć nie mam jak wysłać.
Na górze nic nie pływa. Wszystko pływa na dole. Za to na ściankach u góry coś się przykleiło.

Ale z przeniesieniem tego może być ciężko bo tego jest bardzo malutko.

EDIT - OK Przelewam i filtruje za razem do większego naczynia
Ostatnio zmieniony 28 marca 2017 przez Radioaktywny Pakt, łącznie zmieniany 1 raz.
5-HO-La La LaND
  • 370 / 103 / 16
Prawdopodobnie jest to fumran bufo. Czyli chyba aż tak mocno nie zepsuliśmy. Tak dla potwierdzenia. Jest podobne do tego ze zdjęcia? Krystaliczne?

Przelej wszystko do innego pojemnika, a to co zostało na słoiku zostaw jak jest... będzie trzeba to przepłukać wodą jeśli to bufo, ale najpierw postaraj się zweryfikować wizualnie..
  • 414 / 47 / 0
Freebase bufo - Tu chodzi Ci o to co jest osadzone na górze? Czy to co pływa na dole?

PS: A może to kuźwa ma być otwarte?
Chociaż na zdjęciu było zakręcone...

To co jest na ściankach małego słoiczka to jakiś bliżej nie okreslony osad, na pewno nie kryształ.
5-HO-La La LaND
  • 370 / 103 / 16
Lietrówka, chodziło o fumaran;)

Chodzi o to co jest przyklejone.

W sumie to teraz tez mam kocioł w bani z nakrętką, ale chyba raczej nie ma różnicy. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli byłoby takie istotne, to ktoś o tym by napisał.
  • 414 / 47 / 0
Tera pytanie
Jak wziąść ten osad ze ścianki żeby nie pomieszać go z osadem co został na dole?
5-HO-La La LaND
  • 370 / 103 / 16
Już przelałeś czy dopiero będziesz to robił? Ile jest tego tak na oko ( na ściance).
Trudno jest mi cokolwiek powiedzieć, bo nie widzę tego wszystkiego, ale myślę, że jedyne co pozostało to przefiltrowanie tego całego acetonu, łącznie z osadem z dna. Pozniej będziemy się martwić o to jak te drobiki ze ściany odzyskać. Podejrzewam ,że mocno się trzymają ( jeśli to jest to )
  • 370 / 103 / 16
Jeśl dasz radę to tez możesz spróbować zeskrobać je nożem albo czymś co będzie wygodne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.