a w alkoholizme , by nie było drgawek .
To , że hamuje apetyt to wielka niewiadoma , tak przy każdym leku działający na OUN .
Jeden schudnie inny przytyje ..
Topamax to lek przeciwpadaczkowy/przeciwmigrenowy.
Sama go biorę bo mi go lekarz zapisał jako lek przeciw migrenie. Ten lek ma wuchtę skutków ubocznych jak leczy migrenę. praktycznie jego prawidłowe działanie jest niemożliwe bez ubocznych. A ubocznych Topamaxu jest cała długa lista, i jaki Ci się 'trafi' zależy tylko od ciebie ;]
Ja np. na początku nie odczuwałam apetytu (częsty skutek uboczny), i miałam bezsenność, i jestem strasznie drażliwa (rzadkie skutki uboczne) więc to czy to was uspokoi, -no nie liczyłabym bo to jest jak loteria. jak chcecie to wam wstawię ulotkę.
Biorę topamax 25, od 3 miesięcy, mój org się na tyle przyzwyczaił, że po mimo ustąpienia migren w 1'szym miesiacu, teraz znowu je mam, ale rzadziej, Apetyt znowu mam, bezsenność "tylko jak potrzebuje" czyli mogę już normalnie zasypiać czego nie było na początku... a drażliwa jestem nadal
Lek ofc, na reckę, niby nie można mieszać z alko, ale to są bzdury.
edit z ciekawszych skutków ubocznych -od czasu jak biorę, topamax mam wyyyjebane sny
Scalono - tur3k
Wysłano: 27 cze 2016, 10:37
Spróbowałam. Wzięłam chyba 400 mg. Następnego dnia człowiek nie do życia, jakbym byla na potężnym kacu. Tępy ból głowy, glowa w chmurach, rozkojarzenie i ogólne odrealnienie. Wyjebalam całe opakowanie do kosza.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.