wiec co moglbym wziac?
mam zaburzenia schizotypowe wiec fajnie by bylo jakby mnie ten lek unormalnil, zalezy mi tez na funkcjach poznawczych bo jak robilem test psychologiczny funkcji poznawczych to wypadlem gorzej niz przecietniak z tego co pamietam i psycholog powiedziala ze to przez zaburzenia schizotypowe
giliatilin? nicergolina? piribedil?
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
20 marca 2017neurobiolog pisze: vinpocetyna zamiast nicergoliny
@up chodzi o alfosceran chioliny, źle nazwe napisalem, literówka
CoaGry pisze:Podawaj poprawne nazwy substancji aktywnych (np. NIE vinpocetyna tylko winpocetyna). Nie wiem co to jest "giliatilin".
to za każdym razem zamiast sajko to mam mówić psychodelik ;@ jaki typ
Dawka skuteczna vinpocetyny (lek Cavinton Forte 10mg x 30 lub 90szt) wynosi 3 razy dziennie po 10mg. Ma poprawiać krążenie w mózgu. Myślę, że bez problemu Ci lekarz rodzinny wypisze, jak naściemniasz, że masz problemy z pamięcią i kiedyś brałeś i pomagało.
Zawsze możesz spróbować zaszaleć i zapytać o memantynę.
edit: nie doczytałem, że możesz poprosić i coś ci wypisze.
wybierz sobie z tych:
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p6.htm
ja jednak opcjonowałbym za memantyną
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
@Huk: jak jesteś chory i potrzebujesz stałego dostępu do odpowiednio dobranych leków to idź sam do lekarza, w czym problem ? A tak nawiasem pisząc to pytania typu "co od rodzinnego" były sto i dwieście razy, mogłeś napisać w jakimś temacie (np w dziale Zdrowie) zamiast zakładać nowy.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
szukalem w duckduckgo na stronie hyperreal poprzez "site:hyperreal.info" i nie znalazlem. moze moderator ten temat scalic z innym podobnym jak chce
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.