wiec co moglbym wziac?
mam zaburzenia schizotypowe wiec fajnie by bylo jakby mnie ten lek unormalnil, zalezy mi tez na funkcjach poznawczych bo jak robilem test psychologiczny funkcji poznawczych to wypadlem gorzej niz przecietniak z tego co pamietam i psycholog powiedziala ze to przez zaburzenia schizotypowe
giliatilin? nicergolina? piribedil?
20 marca 2017neurobiolog pisze: vinpocetyna zamiast nicergoliny
@up chodzi o alfosceran chioliny, źle nazwe napisalem, literówka
CoaGry pisze:Podawaj poprawne nazwy substancji aktywnych (np. NIE vinpocetyna tylko winpocetyna). Nie wiem co to jest "giliatilin".
to za każdym razem zamiast sajko to mam mówić psychodelik ;@ jaki typ
Dawka skuteczna vinpocetyny (lek Cavinton Forte 10mg x 30 lub 90szt) wynosi 3 razy dziennie po 10mg. Ma poprawiać krążenie w mózgu. Myślę, że bez problemu Ci lekarz rodzinny wypisze, jak naściemniasz, że masz problemy z pamięcią i kiedyś brałeś i pomagało.
Zawsze możesz spróbować zaszaleć i zapytać o memantynę.
edit: nie doczytałem, że możesz poprosić i coś ci wypisze.
wybierz sobie z tych:
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p6.htm
ja jednak opcjonowałbym za memantyną
@Huk: jak jesteś chory i potrzebujesz stałego dostępu do odpowiednio dobranych leków to idź sam do lekarza, w czym problem ? A tak nawiasem pisząc to pytania typu "co od rodzinnego" były sto i dwieście razy, mogłeś napisać w jakimś temacie (np w dziale Zdrowie) zamiast zakładać nowy.
szukalem w duckduckgo na stronie hyperreal poprzez "site:hyperreal.info" i nie znalazlem. moze moderator ten temat scalic z innym podobnym jak chce
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.