Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 441 / 21 / 0
Jaki jest najlepszy sposób zakonserwowania świeżo zebranych grzybów ? Nie zamierzam ich ususzyć bo, podczas suszenia substancje psychoaktywne się utleniają. Zastanawiam się pomiędzy zamrożeniem w zamrażarce albo schowaniem w lodówce/zamrażarce w pojemniku próżniowym. Może zamarynować w occie czy czymś takim :-p ? Jakieś inne sugestie ?
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 89 / 13 / 0
Hey, zamrażalka. Tak mozesz bardzo dlugo je trzymac. Do pojemnika i zamrazaj :) O roztworach tez slyszalem - ale jakos za swierzymi nie przepadam, susze i tak jak nizej,

Tak psychoaktywne zwiazki sie utleniaja sie, ale w niewielkim stopniu , jedynie co robisz , to wylozyc na tacy , na tace reczniki papierowe i czekasz - tylko nie dawaj w wilgotne miejsce - zgnija. wyschną - zapakuj do torebki strunowej, najpierw w sreberko i moga lezec.

pzdr
Uwaga! Użytkownik BezKitu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2881 / 301 / 0
Ja zawsze suszyłem i spadek mocy na prawdę jest niewielki. Ja zawsze kładę świeżo zebrane na kartkę, kartkę wysoko na szafę a po 3 dniach już mogę je zrzucić do samary bo są już suche. Potem przechowywałem w samarze w chłodnym ciemnym miejscu i jest luz.

Zamrozić też możesz, jadłem kiedyś mrożone i też wszystko super grało.

W ogóle już jest temat o przechowywaniu dragów czy to samych grzybów.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 3215 / 416 / 0
Najlepiej zamrozić dopiero po wysuszeniu - nie wychodzi nam grzybowa galareta. Tak jak koledzy wyżej pisali - spadki mocy raczej niezauważalne ;)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2881 / 301 / 0
Fatmorgan ma rację, z zamrożonych grzybów robi się taka galareta/paciaja, ale jest to tylko i wyłącznie problem przy ewentualnym dzieleniu, jeśli ktoś chcę konkretną ilość sztuk. Ale dzielenie zakonserwowanych łysic czy to zamrożonych czy ususzonych na sztuki mija się z celem. Na wagę i tyle.
  • 122 / 8 / 9
Ważne jest aby po wysuszeniu ich nie przemielić. Wtedy tkanka grzyba chroni składniki aktywne. Do tego podczas suszenia można stosować środki takie jak żel krzemionkowy... Powodzenia!
  • 1294 / 230 / 0
Ususzone łysiczki po roku nie kopały w ogóle, tak że uważaj.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 2881 / 301 / 0
A ja jadłem nie raz suche łysice na wiosnę, czyli po około pół roku i wszystko było si
  • 3215 / 416 / 0
Suszone łysiczki kubanskie też były si po około roku od wysuszenia
Jak suszyłeś rydzyk ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1294 / 230 / 0
Ot, były zebrane rok wcześniej, trzymane w takiej sobie małej puszeczce. Po prostu w niej sobie uschły.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.