Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 278 / 3
20 lutego 2017FarmieGolda pisze:
Mam kilka pytań.
Co jest silniejsze 750 mg oxyracetamu czy 3600 mg piracetamu dobowo?
Chciałbym sobie poprawić motywację(receptory dopaminowe) co było by lepsze
500 mg CDP choliny dziennie czy NEURIDINE(2 kapsułki na dobę) swissherbal?
Budżet ograniczony.
Porównanie z piracetamem trochę bez sensu, jedno i drugie działa inaczej. Za to uważam, że dobre, chociaż nie testowałem. Może działać silnie przeciwdepresyjnie przez powinowactwo jednego i drugiego do dopaminy w inny sposób, ale wzajemnie synergiczny. Zapytałeś, co silniejsze... Oczywiście, że oksy, bo piracetamu bierze się co najmniej 5 g na dobę.. Cdp-cholina to w Twoim wypadku najlepsza opcja, jeżeli chodzi o źródło choliny. Uprrguluje D2 i prawdopodobnie przy okazji resensyzuje - na razie ciężko się dokopać do badań, które by to jednoznacznie potwierdziły. Mogłaby być niezła synergia.
PS Dorzuć ALCAR.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 216 / 39 / 0
Dobra ostateczna wersja stacka na miesiąc mojego:
Neurodine max alcar, wszystkie źródła choliny, urydyna najlepsza forma, kwas alfa liponowy i inne bajery(ze 3razy lepsze od zwykłego neurodine)
20 gramów oksyracetamu aka słodkiej posypki do pankejków
Będzie git. Dzięki za pomoc.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 2278 / 278 / 3
Wszystkie źródła choliny? Tylko cdp, zaufaj mi, chociaż sam sobie nie ufam. :)
  • 216 / 39 / 0
Tak wszystkie są w miksie w kapsułkach w tym. Następnym razem wezmę samą cdp cholinę myślę. No ja sobie zawsze ufałem i wyszedłem z amotywacją, rozjebanym gaba i chyba wszystkimi neuroprzekaźnikami/receptorami. Ale walczę.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 288 / 19 / 0
cdp cholinę mogę brać przy paroksetynie żeby wspomoć koncentracje ?
  • 2278 / 278 / 3
Teoretycznie(!) nie widzę interakcji na pierwszy rzut oka, a nawet wydawałoby to się całkiem sensowne przy tym zmulaczu. Na co cierpisz?
  • 0 / / 0
20 lutego 2017FarmieGolda pisze:
Dobra ostateczna wersja stacka na miesiąc mojego:
Neurodine max alcar, wszystkie źródła choliny, urydyna najlepsza forma, kwas alfa liponowy i inne bajery(ze 3razy lepsze od zwykłego neurodine)
20 gramów oksyracetamu aka słodkiej posypki do pankejków
Będzie git. Dzięki za pomoc.
Za jakiś czas daj znać czy działa, bo sam byłem zainteresowany kupnem tego suplementu.

Pytanie do ekspertów: co sądzicie o liposomowej GABI'e?
  • 288 / 19 / 0
20 lutego 2017Fenetylamina pisze:
Teoretycznie(!) nie widzę interakcji na pierwszy rzut oka, a nawet wydawałoby to się całkiem sensowne przy tym zmulaczu. Na co cierpisz?
Cierpie na fobie spoleczną. Biore paroksetyne ponad miesiac. Zaczalem nowa prace umyslowa(nie pytajcie jak przeszedlem romowe kwalifikacyjna) praca bardzo wymagajaca i zobowiazujaca, duzo myslenia. Bez paro chyba bym nie dal rady przez fobie ale z drugiej strony mam mega problemy z koncentracja i mysleniem.
  • 216 / 3 / 0
Może za dużo SSRI i trzeba zmniejszyć dawkę? Dlaczego chcesz brać samą cholinę nie uzupełniając jej jakimś nootropem? Zwykle bierze się ją z piracetamem w celu uniknięcia bólów głowy.

Ps. Przypomniało mi się, jak się pierwszy raz naćpałam jako dzieciak - paroksetyną :-D :-D :-D :-D :-D
  • 288 / 19 / 0
biore 20 mg. Ogolnie to nie czuje jakiegos mega działania, ale pomogla na to co mi najbardziej przeszkadzalo erytrofobia, nie czerwienie sie. Na jaki SSRI moglbym zmienic zeby nie czuc tego zamulenia ? i byl dobry na erytrofobie ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.