Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
i to pod warunkiem, że nikt nie wpadnie na pomysł wyskoczenia przez okno
[h]
iChuj
Jak bedę miał trochę pieniędzy ,to zbadam to zagadnienie profesjonalnie bo to dla mnie ważne ,i powiem jak się sprawy mają.
Ps. Ponieważ mój angielski nie jest najlepszy i tekst nie był przetłumaczony w 100%, to jednak można było spokojnie wszystkio zrozumieć. Poza tym liczyłem, że tłumaczenia opuszczonych przeze mnie miejsc podejmą sie inni forumowicze.
conderus pisze: Z tego co wiem nie stwierdzono do tej pory żadnej szkodliwości dla zdrowia poza płucami ,przy normalnej częstotliwości palenia.Słyszałem też o ludziach co palą długo i dużo , i którym to nic nie dolegało.
Jak bedę miał trochę pieniędzy ,to zbadam to zagadnienie profesjonalnie bo to dla mnie ważne ,i powiem jak się sprawy mają.
@Rob-D-Mistyk - nie masz kopii zapasowej (tu dośc często w dziwnych okolicznościach znikają posty...)? jak masz to wklej jeszcze raz... spróbuję conieco popoprawiac
[h]
iChuj
A wiec coś MUSI ze łbem robić. Ale co?
Adam Selene pisze:Z tą szkodliwością to jest bardzo ciekawy problem. Brak znanych szkodliwych efektów? A jednak każdy kto pali boską szałwię wie, że COŚ po niej zostaje. Dziwne, nieokreślone odrealnienie, czasem delikatne CEVy pod powiekami, u mnie także momenty zawieszki (świat zamienia się w cienką kartkę papieru, cholernie ciężko to opisać), choć ostatnio już prawie nie, bo w ciągu 10 miesięcy paliłem szałwię dwa razy (w odstępach 5-miesięcznych).
A wiec coś MUSI ze łbem robić. Ale co?
[h]
iChuj
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.