Btw gubienie masy z tk.tł a mięśni tez warto rozpatrywać.
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Ale wracając do tematu diet to czasami nie do końca łatwa sprawa. Miałam kilka różnych planów zywienowych od dietetyka i powiedzmy na 6 planów jeden odniósł cel bo w końcu lekarz wzial pod uwagę to co mówię Mocno słabo w moich oczach wypadają 'dietetycy' którzy nie są w stanie po takim czasie dobrać odpowiedniego jadłospisu do osoby . Na jakiś czas zrazilam się dość mocno :)
MrRabbit pisze:No to światełko wpadaj na pomysł zrewolucjonowania diety większości ludzi ;)
MrRabbit pisze: Miałam kilka różnych planów zywienowych od dietetyka i powiedzmy na 6 planów jeden odniósł cel bo w końcu lekarz wzial pod uwagę to co mówię Mocno słabo w moich oczach wypadają 'dietetycy' którzy nie są w stanie po takim czasie dobrać odpowiedniego jadłospisu do osoby.
The dream is gone
Ależ wcale mnie to nie zaskoczyło ;) takie wnioski są dość oczywiste :p zazwyczaj lecą niestety po ogóle i dobieranie indywidualne zaczyna być mitem u większości dietetyków ale na pewno są jeszcze tacy, którzy znają się na rzeczy :)
Ja osobiście w nich zwątpiłam i juz szkoda mi kasy ;)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.