Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 534 / 0
Do mnie to? albo cytuj, bo ciężko się połapać.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 216 / 3 / 0
eiffel65 pisze:
jeszcze mam jedno pytanie czy po kilkutygodniowej kuracji fenylopiracetamem pozytywne efekty będą utrzymywały się długofalowo ?

Czy substancja ta powoduje pozytywne zmiany(naprawia jakby ubytki) w mózgu już na lata ?
Z moich doświadczeń do tego celu lepiej nadaje się piracetam. Działanie fenylopiracetamu jest bardziej doraźne i po długotrwałym stosowaniu wyrabia się tolerancja, dlatego warto robić przerwy. Na początku stosowania nawet 50mg fenylopiracetamu dawało odczuwalne działanie, po kilku miesiącach stosowania kilka razy w tygodniu czasami po 200mg nie czuję działania, dlatego robię przerwę.
  • 6 / / 0
Witam jestem zachwycony tym środkiem i stosuje go puki co doraźnie , ale może są jakieś metody na zbicie tolerancji w wypadku dłuższego stosowania?
Uwaga! Użytkownik Dukke77 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
polymerases pisze:
Przy regularnym zażywaniu ilość receptorów obniża się. Z tego powodu zaleca się przyjmowanie preparatu cyklicznie, nie w trybie codziennym.
Długotrwałe zażywanie + środek hamujący(warunek konieczny) = silna depresja, po odstawieniu lekki wystrzał.
Uwaga! Użytkownik zbigniewbsd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1151 / 230 / 7
Jak dla mnie lipa, za szybko tolerka rośnie, pierwsze 2 dni faktycznie działa motywująco a potem tylko powoduje psychiczne efekty uboczne pod postacią łatwego wkurwiania się. Dawkowanie 50mg.

Po kilku przymiarkach do fenylopiracetamu wróciłem do noopeptu - działa na mnie stabilniej, a do tego jest O WIELE bardziej opłacalny cenowo.

Z tą motywacją też dziwna sprawa - noopept (5-10mg) mi bardziej podszedł pod tym względem niż fenylopiracetam (50-70mg), i to po przerwie. I widzę tu powiązanie z tym że typowe stymulanty dopaminergiczne (próbowałem pentedron i HEX-EN) nie sprawiają mi przyjemności.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 37 / 1 / 0
Można to łączyć z ssri? I czy w Polsce to preparat legalny?
"... przeszłość tworzyli mężczyźni, ale przyszłość tworzą Kobiety... "

CH3-CH2-OH
  • 6 / / 0
pizgal ktoś fenylo~ sniffem? lepiej kopie niz oral?
  • 640 / 118 / 0
OTOidzieON pisze:
Można to łączyć z ssri? I czy w Polsce to preparat legalny?
Można łączyć. W Polsce i gdzie indziej legal full opcja bez akcyzy na kredito bez odsetek.
kokkos pisze:
pizgal ktoś fenylo~ sniffem? lepiej kopie niz oral?
Pizgał sniffem już niejeden i stanęło na tym, że najlepiej działa w miksie 1:1000 z metą.
A jak nie masz dojścia do mety, to lepiej oral.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 1 / 0
Miałem 1g na testy. Najpierw poszło 100mg - nic, 200mg - nic. Po kilku dniach wrzuciłem 300mg i to zadziałało pięknie, jakieś 7 godzin energii, klarownego myślenia i efektywnej pracy. Ale coś podejrzewam, że proch miałem trochę wałowany, bo działająca dawka jest podejrzanie wysoka. Jeszcze sprawdzę towar od pewniejszego vendora, by mieć porównanie.
  • 1674 / 106 / 0
hydroksy pisze:
Jak dla mnie lipa, za szybko tolerka rośnie, pierwsze 2 dni faktycznie działa motywująco a potem tylko powoduje psychiczne efekty uboczne pod postacią łatwego wkurwiania się. Dawkowanie 50mg.

Po kilku przymiarkach do fenylopiracetamu wróciłem do noopeptu - działa na mnie stabilniej, a do tego jest O WIELE bardziej opłacalny cenowo.

Z tą motywacją też dziwna sprawa - noopept (5-10mg) mi bardziej podszedł pod tym względem niż fenylopiracetam (50-70mg), i to po przerwie. I widzę tu powiązanie z tym że typowe stymulanty dopaminergiczne (próbowałem pentedron i hex-en) nie sprawiają mi przyjemności.
A Oxiracetam ?
chwaliles.
ja pakowalem oxi i po 1gr / dzien i stosowanie 5-7 dni co 2tyg dawalo dobry efekt.
Kwestie fenylopiracetamu rusze za 2-3 dni jak dotrze paka.
Ps a probowales majstrowac z zaleznosciami cholina -dopamina ?
Np podbic dopamine i wrzucic racetam ?
Podbic choline i czekac na rownanie do dopaminy ?
Szkoda, ze teraz posta czytam bo wzialbym noopept jeszcze.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.