Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 61 / / 0
Kasztaniak pisze:
Kontrole są losowe, co zresztą sam napisałeś, więc nie liczyłbym na konkretne informacje :p Na pewno najpopularniejsze miejscówki (a czasem dojazdy do nich) w górach są trzepane.

Zupełnie inna strona PL, ale radzę być ostrożnym na Czarnej Górze.
Jak nie Czarna Góra to gdzie ?
Tatry, podhale ?
Molly I :heart: You !
  • 460 / 5 / 0
Można zbierać na Czarnej Górze, tylko trzeba mieć oczy dookoła głowy. Przypał może czaić się koło łąki lub nadjechać np. na quadzie.
Cały rejon Śnieżnika obfituje w łysice (w tym sezonie nie sprawdzałem).
  • 54 / 6 / 0
Ja to chyba mieszkam w jakimś ćpuńskim raju, jest las, łąka, las, łąka i tak razy kilkadziesiąt (najbliższy las 50m od mojego domu), nie ma żadnego strażnika, żadnych ludzi nawet, jak jest mokra jesień to chodzą starsi ludzie i szukają grzybów, ale w sumie tylko wczesny rankiem. Przez ponad 10 lat mieszkania tu tylko kilka razy widziałam jak główną drogą prowadząca w stronę blokowisk i centrum przejeżdżały bagiety, na uliczkach mieszkalnych tylko raz - w moim domu :) ale nie chodziło o narkotyki. Tylko nigdy jeszcze nie szukałam tu grzybów, bo w poprzednich latach się nie interesowałam a na razie nie znalazłam czasu. Na pewno muszą być, bo te tereny są ogromne. Dodam, że mieszkam w granicach administracyjnych jednego z największych polskich miast.
  • 9 / / 0
Kurde Pszypał
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie wpady z maszrumami (nie jestem pewien czy piszę w odpowiednim wątku, wybrałem "Przypał z grzybami" z największą liczbą postów i względnie świeżym najnowszym wpisem).
Niedawno znajoma uraczyła się łysicami. Trip bardzo udany, wielki plus dla najlepszego dila, Matki Natury, ale nie o tym mowa. Na drugi dzień matka przebobrowała jej torebkę i znalazła papierową kopertę, w której poprzedniego dnia znajoma trzymała suche psylocyby. Jako że jej rodzice to bardzo porządni ludzie, a nie raz została przyłapana na eksperymentach z lekami od razu padło słowo "narkotyki" i groźba oddania papierka do ekspertyzy.
Abstrachując od tych bezpodstawnych oskarżeń i insynuacji, tu jest moje pytanie - czy na podstawie paprochów, szczypty ściółki i uschniętej nogi od grzyba policja byłaby w stanie stwierdzić, że trzymane były tam psylocyby? Papierek śmierdzi lasem i w temacie narkotyków chyba tylko to przyszłoby na myśl szaremu człekowi. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
  • 4024 / 375 / 0
A cel tej ekpertyzy to jaki właściwie miałby być, bo nie chwytam? Tak czy siak - na pewno technicznie da sie stwierdzic, że dany materiał zawiera psylocybinę, ale raczej nie jest tak, że policja wykonuje takie - zapewne nietanie - ekpertyzy na życzenie obywatela, nie mając widoku na postawienie zarzutów. Usługę badania próbki narkotyków wykonują, przeważnie odpłatnie, niektóre placówki pomocowe (https://hyperreal.info/help/dzialania_d ... rkotycznej), istnieją testy wykrywające indole, na dobrą sprawę jej rodzice mogliby takowy zakupić i przeprowadzić sami.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 9 / / 0
Wsadzenie córki do więzienia? Udowodnienie jej na podstawie jakichś śmieci z torebki że "bierze narkotyki"?
Dziękuję za odpowiedź.
  • 22 / / 0
Wjechała policja mi do mieszkania. Znaleziono grzybnie w dwóch boksy. Jeden jest z małymi grzybkami a drugi bez. Co powiedzieć na przesłuchaniu ? Znaleziono tez trochę suszonych grzybów. Dajcie jakąś poradę.
  • 3215 / 420 / 0
Trochę suszonych to znaczy ile ?
Przede wszystkim mówiłbym, że to miało docelowo być tylko i wyłącznie dla mnie ewentualnie w ramach głupiego eksperymentu. Fajnie jeśli nie miałeś w domu wagi i samarek, a także innych dragow. Poczytaj też wątki działu prawo - wielokrotnie była tam poruszona kwestia posiadania małych ilości i tam też na pewno doradzą Ci lepiej niż w działach tyczących stricte grzybów

Jakim cudem policja wjechała Ci na chatę w poszukiwaniu grzybów ? Bo nie pojmuje jak w dobie paczkomatów, anonimowych zamówień etc. mogli dojść że akurat ten Jan Kowalski ma psylocyby w pudełku
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 914 / 0
@Fatmorgan
Za dużo zaczął opowiadać znajomym co on to nie ma w domu i ktoś z zazdrości strzelił z ucha.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.