Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Kasztaniak pisze:Kontrole są losowe, co zresztą sam napisałeś, więc nie liczyłbym na konkretne informacje :p Na pewno najpopularniejsze miejscówki (a czasem dojazdy do nich) w górach są trzepane.
Zupełnie inna strona PL, ale radzę być ostrożnym na Czarnej Górze.
Tatry, podhale ?
Cały rejon Śnieżnika obfituje w łysice (w tym sezonie nie sprawdzałem).
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie wpady z maszrumami (nie jestem pewien czy piszę w odpowiednim wątku, wybrałem "Przypał z grzybami" z największą liczbą postów i względnie świeżym najnowszym wpisem).
Niedawno znajoma uraczyła się łysicami. Trip bardzo udany, wielki plus dla najlepszego dila, Matki Natury, ale nie o tym mowa. Na drugi dzień matka przebobrowała jej torebkę i znalazła papierową kopertę, w której poprzedniego dnia znajoma trzymała suche psylocyby. Jako że jej rodzice to bardzo porządni ludzie, a nie raz została przyłapana na eksperymentach z lekami od razu padło słowo "narkotyki" i groźba oddania papierka do ekspertyzy.
Abstrachując od tych bezpodstawnych oskarżeń i insynuacji, tu jest moje pytanie - czy na podstawie paprochów, szczypty ściółki i uschniętej nogi od grzyba policja byłaby w stanie stwierdzić, że trzymane były tam psylocyby? Papierek śmierdzi lasem i w temacie narkotyków chyba tylko to przyszłoby na myśl szaremu człekowi. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Dziękuję za odpowiedź.
Przede wszystkim mówiłbym, że to miało docelowo być tylko i wyłącznie dla mnie ewentualnie w ramach głupiego eksperymentu. Fajnie jeśli nie miałeś w domu wagi i samarek, a także innych dragow. Poczytaj też wątki działu prawo - wielokrotnie była tam poruszona kwestia posiadania małych ilości i tam też na pewno doradzą Ci lepiej niż w działach tyczących stricte grzybów
Jakim cudem policja wjechała Ci na chatę w poszukiwaniu grzybów ? Bo nie pojmuje jak w dobie paczkomatów, anonimowych zamówień etc. mogli dojść że akurat ten Jan Kowalski ma psylocyby w pudełku
Za dużo zaczął opowiadać znajomym co on to nie ma w domu i ktoś z zazdrości strzelił z ucha.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.