Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Bo tu chodzi jednak o kontrolę, większość ludzi jedzie normalnie, jazda samochodem to jest coś normalnego, samochód jest czymś normalnym. Trip nie jest normalny, chyba nikt nie odważy się powiedzieć, że jest w stanie kontrolować każdy trip. Są ludzie, co lepiej to kontrolują i są tacy, co gorzej. To w zasadzie pasuje do porównania z samochodem, ale tripowanie prawie zawsze jest mniej przewidywalne i bardziej chaotyczne. Jazda samochodem to jedno, ale jazda na chorym psychicznie słoniu, to co innego
Być może wina leży i w jednym i w drugim? Na taki kompromis mógłbym się zgodzić :D
To Ty jesteś źródłem tripa, substancja tylko otwiera drogę do tripa i do Ciebie.
Podobnie z DNA - mamy kod, który jest planem, jakimś schematem, a my go uaktywniamy naszymi myślami, postawami, postrzeganiem świata, lub nie. Jeden będzie miał raka i mutacje, inny będzie zdrów, ktoś inny wpadnie w hormonalne problemy i zmutuje DNA etc. Po wpływem środowiska i Ciebie/ Jaźni/ Podświadomości coś się uaktywnia, a coś nie.
Bierzesz LSD i się uaktywnia trip (bez tego masz normalne postrzeganie) ale to Ty 'decydujesz' w którą stronę on pójdzie.
Czy źle rozumuję?
Nie chodzi mi o to, że banie kontrolować na 100% ani nawet na 60% ale to od Ciebie (nawet nieuświadomionej części) zależy co się dalej stanie.. Chyba :)
owerfull pisze:Zjedz dużą dawkę dowolnej tryptaminy i zobaczysz, że nie będziesz miał nic do gadania w którą stronę idzie trip, nawet jak jesteś w komfortowej sytuacji z poukładanymi sprawami. Nie mam powodu do obwiniania jakichś wewnętrznych Ja w momencie kiedy spożyłem silny środek psychoaktywny.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
pokolenie Ł.K. pisze:. I tak, jak nikt poważny nie wymienia jako przyczyn wypadku okoliczności koniecznych, by jazda autem w ogóle była możliwa (auto na chodzie, paliwo w baku, droga, obecnośc kierowcy) tylko wskazuje na okoliczności zmienne lub dodatkowe (alkohol we krwi kierowcy, wada pojazdu, dziurawa jezdnia, wtargnęcie dzika na drogę), tak nie ma sensu "obwiniać" grzybów z tego tylko powodu, że bez nich w ogóle nie byłoby żadnego tripa.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.