Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 226 / 35 / 0
rhodiola1200 pisze:
Na wstępie zaznaczę, że poza kofeiną dość często i raz na jakiś czas alkoholem nic nie stosuję.
Jak czesto ta kofeina i w jakich dawkach?
rhodiola1200 pisze:
Próbowałem dziurawca (ekstrakt) w dawkach > 1000mg/d z mizernym skutkiem
Zrodlo produktu pewne bylo? Do czego byl standaryzowany ten ekstrakt? Jak dlugo to brales?
rhodiola1200 pisze:
Zamówiłem sobie L-DOPA z EGCG[...]

Wiem, że na dłuższą metę podniosę poziom dopaminy a receptory staną się mniej wrażliwe, co po odstawieniu może skończyć się spotęgowaniem efektów sprzed suplementacji.
Dobrze, ze jestes tego swiadom.
rhodiola1200 pisze:
Pytanie brzmi następująco - co dalej robić i co może być przyczyną takiego stanu?
To Ty powinienes nam to powiedziec. Strzelam, ze sprzydalaby Ci sie terapia m.in. po to, by lepiej radzic sobie ze stresem. Kolejna mozliwa przyczyna, to paroksetyna. Jak dlugo i w jakiej dawce ja brales?
Oprocz tego przychodzi Ci do glowy co moglo jeszcze spowodowac taki stan rzeczy? Jakies wieksze przezycia, doswiadczenia z uzywkami? Jakis nalog?
nasienie14 pisze:
[...]
Żeby otworzyć się na medytacje pomagają solo tripy DXM i MDMA

Według mnie nie warto szukać "pocieszenia" w regulacji różnych receptorów (a juz na pewno nie dopaminy która jest jedynie podsycaczem toksycznego ego). To wszystko siedzi w bani :)
Dokladnie, wszystko siedzi w bani, dlatego nie ingerujmy w uklady neuroprzekaznikowe, zajmijmy sie zdrowymi tripami DXM i MDMA!
  • 61 / 8 / 0
Ricah pisze:
Jak czesto ta kofeina i w jakich dawkach?
1-2 kawy dziennie.
Ricah pisze:
rhodiola1200 pisze:
Próbowałem dziurawca (ekstrakt) w dawkach > 1000mg/d z mizernym skutkiem
Zrodlo produktu pewne bylo? Do czego byl standaryzowany ten ekstrakt? Jak dlugo to brales?
2 miesiące, z magicznego na 0.3% hiperycyny
Ricah pisze:
Kolejna mozliwa przyczyna, to paroksetyna. Jak dlugo i w jakiej dawce ja brales?
20mg przez dwa miesiace, potem 60mg przez miesiąc
Ricah pisze:
Jakies wieksze przezycia, doswiadczenia z uzywkami? Jakis nalog?
Nałogów żadnych. Nie palę, choć ostatnio lubię kilka razy w tygodniu piwo wypić (ale to też jedno, góra dwa).
  • 96 / 11 / 0
Hej, jestem na 115 stronie tematu, może mi ktoś szybko streścić czy astralny kutas wreszcie wyzdrowiał, bo czytając jego posty czuje się jakbym oglądał mode na sukces :*)
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 35 / 0
rhodiola1200 pisze:
1-2 kawy dziennie.
To jeszcze nie zbrodnia i raczej nie powinno to wywierac az takiego wplywu, nie mniej warto ograniczyc.

rhodiola1200 pisze:
2 miesiące, z magicznego na 0.3% hiperycyny

(paroksetyny) 20mg przez dwa miesiace, potem 60mg przez miesiąc
Magiczny ogrod to dosc watpliwe zrodlo supli. Sam ostatnio tam kupilem kilka rzeczy i sie przejechalem na tym, ale opinie zazwyczaj sa podzielone. Patrzac jednak na to, iz brales paroksetyne przez dostateczna dlugosc czasu, to mimo wszystko sugerowalbym raz jeszcze sprobowac szczescia z dziurawcem, ale tym razem z pewnego zrodla. W aptece znajdziesz deprim forte, w ktorym jest 425mg ekstraktu standaryzowanego do 0,1-0,3% hiperycyny, ja sam uzywam 1,7g (4 tabsy)/d tego produktu (20 dniowa kuracja kosztuje mnie 8 dych) i mam efekty (nieco wieksze odczuwanie emocji i motywacji, zmniejszona anhedonia, wyrazny wzrost libido) . Po stosowaniu przez 20 dni musze odstawic i mniej wiecej na nastepny dzien dopiero odczuwam efekt (nie mam pojecia dlaczego w trakcie nie widze zadnego efektu). Mozesz tez wybrac jakas tansza opcje jak znajdziesz, np. z iHerb, wazna jednak jest tutaj zawartosc hiperycyny, gdyz to jej dzialanie w tym wypadku nas interesuje. W badaniach uzywano maksymalnie 1,8g ekstraktu standaryzowanego do 0,3% hiperycyny przy braku jakichs wiekszych skutkow ubocznych (nie ma juz lata, zatem nie trzeba sie chowac przed Sloncem), zas w necie mozna znalezc case reporty stosowania nawet 6g/d (jednak brak informacji odnosnie substancji czynnych czy produktu) bez skutkow ubocznych.
Jezeli jednak wolalbys sprobowac cos innego, to inozytol powinien rowniez sie sprawdzic (taki sam mechanizm). Dawki rzedu 15-18g/d powinny przyniesc poprawe, aczkolwiek nie stosowalem go i nie powiem nic z doswiadczenia.

Dodatkowo, skoro stosujesz L-DOPE i regularnie kawe, to warto by dorzucic cos do upregulacji receptorow dopaminowych - np. CDP-Choline, forskolina. Inozytol rowniez tutaj sie nada, wiec moze sensowniej bedzie po prostu kupic inozytol. Jednak jezeli wejdziesz na ktorys z tych 3 srodkow, to szczerze radzilbym odpuscic sobie L-Dope, w przeciwnym wypadku efekty moga byc mizerne.
  • 61 / 8 / 0
Ricah pisze:
warto by dorzucic cos do upregulacji receptorow dopaminowych - np. CDP-Choline, forskolina.
Mam w planie właśnie CDP-Choline lub Urydyne, jak tylko L-DOPA się skończy. Tylko pytanie czy aby na pewno działać na dopaminę dalej? No i jakie dawki?
Ricah pisze:
Inozytol rowniez tutaj sie nada
W jaki sposób on działa? Jak długo czeka się na efekty?

Co myślisz o zastosowaniu Ginkgo Biloba?
  • 4807 / 268 / 0
Kluposz pisze:
Hej, jestem na 115 stronie tematu, może mi ktoś szybko streścić czy astralny kutas wreszcie wyzdrowiał, bo czytając jego posty czuje się jakbym oglądał mode na sukces :*)
Nie mam pojęcia co się dzieje z astralnymkutasem, ale znając jego radosną twórczość w innych tematach szczerze wątpię by wyzdrowiał. Narkomania - level hard, hipochondria - god mode. %-D
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 714 / 46 / 0
Kluposz pisze:
hyperrealowicz/astralnykutas/posts/ możesz prześledzić cała jego historię %-D

Pozdawiam,
dr Strangelove
  • 195 / 6 / 0
Wlasnie Astralny zyjesz.
  • 714 / 46 / 0
Częściowo to też da się sprawdzić.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=81208
Ostatnio aktywny: 19 marca 2016, 22:31
Poza tym, aby użytkownik widział, że o nim wspominasz w poście, musisz go zacytować.
Najprościej zacytować osobę wyżej, zmienić nick w tagu [ quote ] i usunąć treść cytatu.
O właśnie tak:
Bogdan1988 pisze:
...
Cieszę się, że mogłem pomóc.

Pozdrawiam,
dr Strangelove %-D
  • 195 / 6 / 0
:old: Dzieki doctor pozdrawiam rowniez ciebie na tym ostatnim bastionie wolnosci hyperrealu. :heart: :cool:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.