Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 718 / 9
Kiedys RC zaczęły wchodzić miałem 20 lat. Akurat nie byłem już wtedy za głupi a także siedziałem na forum już chwilę więc miałem dostęp do epicentrum informacji o tych sytuacjach. Więc bodajrze nie było u mnie jeszcze w mieście stacjonarki a ja już zamawiałem rc-ki z neta. Pamiętam pierwsze zamówienie, było to 100 mg 2C-E. Od razu było to wejście na wyższy poziom. Wcześniej próbowałem tylko DXM i grzybów ale 2C-E rozjebało mi i ziomeczkom system. To było coś. Potem zamówiłem 5-MeO-DIPT co jeszcze bardziej pozamiatało głowy. Potem leciały dychy mefa, dychy metylonu, MDPVy. Chodziło się do stacjonarek praktycznie dzień w dzień, proszki, maczany, piguły. Ćpało się na potęgę co popadnie. Później weszły NBOMy, APB, MXE wszystko musiało być "skolekcjonowane". Doszło do tego, że moja kolekcja to było całkiem spore pudełko samar i srebrnych woreczków próżniowych z bardzo dużym repertuarem substancji psychoaktywnych. Myśle, że las vegas parano by się nie powstydziło. Doszło finalnie do dużej degrengolady. Zamawiało się także te pieprzone ketony z nadzieją szybkiego obrotu spraw. Oczywiście wspominam noce gdzie bezsennie w paranojach bałem się o własne życie. Pamiętam setke krzyształu 4-FMA, kurwa prawie się zajebałem tym gównem. Dosłownie, wszystko, wszystko przerabiało się w ilościach nieprzeciętnych. Jestem ciekaw jak taki misz-masz odbije się na naszych zdrowiach w późniejszych latach. Komu z użytkowników na erę boomu na RC przypadła późna młodość i miał podobną historią?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 5792 / 1188 / 43
Ja to bardziej pokolenie dopalaczy i sklepów stacjonarnych.
RC wszedły dużo później, po kolejnych delegalach.
No ale w sumie to samo.
Kurwa tu co drugi ma taką przeszłość i przyszłość.
Ostatnio zmieniony 24 września 2016 przez london5, łącznie zmieniany 1 raz.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4807 / 267 / 0
london5 pisze:
RC wszedły dużo później, po kolejnych delegalach.
Nieprawda london, RC były dostępne w sklepach za czasów dopalaczy, tylko że nieliczni mieli dostęp. Wtedy jeszcze nikt nie szukał. Moje pierwsze zakupy w sklepie RC były na przełomie 2010/2011 roku czyli dość wcześnie.

Ale prawda że to jedno i to samo. Tylko etykiety się różniły.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 4024 / 372 / 951
Pierwszy okołodopalaczowy delegal to 2009, tymczasem pamiętam, że pierwsze w miarę łatwo - w sensie w PL - dostępne fenylki (BDF, 2C-E, DOC..) i tryptaminy były u mnie testowane przynajmniej z rok wcześniej.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 4807 / 267 / 0
BDF swoją drogą nadal legalny prawda?
  • 4024 / 372 / 951
Tak, tylko z tego co kojarzę bodaj zarzucili produkcję tego specyfiku... ale może coś pomyliłem.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 4807 / 267 / 0
Raczej nie pomyliłeś, to była chyba najgorsza fenetylamina i zaliczyła parę ofiar po drodze. Ale jestem przekonany że nikt jej nie zdelegalizował. Znaczy u nas.
  • 3449 / 718 / 9
Oczywiście, że najpierw były RCki a dopiero na ich bazie powstały stacjonarki.
  • 3449 / 718 / 9
Dla mnie w ogóle przygoda z rc zaczęła się kiedy w 2009 zrobiłem zamówienie od vendora [n.sklepu]. Kojarzy ktoś?
Ostatnio zmieniony 26 września 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto nieregulaminową treść
  • 1342 / 48 / 0
Ja pamiętam, że pierwsze zamówienie zrobiłem u [n.sklepu]. 2C-E. Miałem chyba z 15 lat wtedy.
Ostatnio zmieniony 26 września 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto nieregulaminową treść
SESH
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.