Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 270 / 26 / 0
A po jakim czasie od przyjęcia dawki można spokojnie zjeść?
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 234 / 11 / 0
30-40 minut spokojnie wystarczy. Chociaż jak przesadzisz z dawką, to przez wiele godzin raczej nudności sprawią że odechce Ci się jedzenia. ;)
  • 7 / / 0
Siema ! Biorę 5HTP firmy Nu U Nutrution od jakichś 3 tygodni i zero efektu ;/ Najpierw dawki 200 mg rano wieczór, od jakiegoś tygodnia 2x200 rano wieczór i dalej nic. Boję się że przewaloną kupiłem, bo na allegro i po przegryzieniu w ogóle smakuje jak magnez ... Jaki to ma w ogóle smak ? Dziena za odp !
  • 3 / / 0
Dobra rada - nie kupuj wynalazków. Ja korzystam z kilku firm Dr.Best, Now Foods, Swanson albo Solgar. U mnie pięknie zadziało na problemy ze snem, 300 mg na 40 minut przed spaniem i jak zawsze 3 mg melatoniny i jest super.
  • 535 / 48 / 0
Kupilem 10 gieta 5htp z popularnego sklepu ze "zdrowymi" suplami na moje problemy w zasypianiu. Jest to kremowy, suchy ale jednak troszke "zbity", sort (tzn. puder ale trudno go rozsypac). Niestety zamiast ulatwiac sen, raczej go utrudnia. Biore na czczo srednio kopiasta, taka duza przezroczysta mikrolyzeczke, taka jaka dostaje sie do choliny albo kofeiny. Byc moze jestem bardziej senny, ale to co dzieje sie w nocy kiedy juz zasne to jakas kpina, czesto wybudzam sie, poce jak swinia, musze wstawac zeby koszulke zmienic. Zaden tam gleboki, regenerujacy sen.
Za duza dawka ? Tylko ze nie odczuwam nawet najmniejszych mdlosci. Sort nie ten ? W konsystencji jest podobny do niegdysiejszych tryptamin, wiec chyba to to. W ciagu dnia biore noopept, witaminy, jestem trzezwy. A przed snem czesto wspomagam sie jeszcze waleriana czy melisa.. O co chodzi ?
Ostatnio zmieniony 23 września 2016 przez motocyklista, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 234 / 11 / 0
@motocyklista - za duża dawka na pewno. Poza tym na noc bierz z b6.
  • 535 / 48 / 0
@boozer86 - racjoza, nabralem tyle ile zwykle, rozsypalem na luzno i wtedy zobaczylem ile ja faktycznie tego bralem, teraz biere pol %-D. I spalem dobrze. Tak sie pojebac w dawkowaniu...
  • 1147 / 227 / 7
boozer86 pisze:
Poza tym na noc bierz z b6.
Po 5-HTP (70mg)+B6 (50mg) miałem sraczkę (i zaburzenia erekcji, ale akurat przy spaniu to nie ma znaczenia ;) ), nie polecam. Jak już to zmniejsz dawkę kilkukrotnie. Taki miks zwiększa też ilość wolnej serotoniny w osoczu co nie jest zdrowe dla serca, a przez BBB i tak nie przechodzi.
Przy niskich dawkach B6 jakie są dodawane do suplementów z magnezem (2mg) takie działanie nie występuje.
Uroboros pisze:
Skąd polecacie zamówić 5-htp w prochu?
Ja zawsze brałem od "Zespołu Serotoninowego", ale ktoś na [h] chwalił "chemicznych", podobno biały, czystszy sort.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 3406 / 534 / 0
Od chemicznych ja mam sporo rzeczy,(tak 5htp - biały czysty) wszystko działa dobrze, lepiej od mojego poprzedniego - od zdrowych.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1794 / 123 / 0
Sort jaki ja zawsze brałem był koloru rdzawo-pomarańczowego. Działania stricte niespecjalnie czułem, z kolei po zwałach na serotonigenikach - miodzo :). Niwelowało praktycznie 90% zejścia, wracał dobry humor itd.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.