Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Jestek ciekaw czy moje objawy wzrokowe moga zaliczyc sie do hppd. Ma/mial ktos z was cos takiego, ze patrzac przez okno gdy jest jasno na ulice to obraz wam drga/migocze? I tak jakby ktos podkrecil kontrast wszystko mi sie wydaje za jasne i swiatlowstret..gdy jest ciemniej np jak pada deszcz drganie jest duzo mniejsze

scalono

Tylko ze dziwne bo mam hppd od rc brane kilka razy w życiu..
  • 308 / 17 / 0
Lilith123 pisze:
....
Sprawa fajna, ciekawi mnie jak to jest i chętnie bym doświadczył przez jakiś czas, ale z drugiej strony złap tu zwałę po jakimś fetociągu i można się nieźle strachu najeść.
  • 21 / / 0
A ja mam inne pytanie.
Kto regularnie bierze psychodeliki (i jak często?) i HPPD nigdy nie miał?
Już myślałem, że ta grupa drugów jest najmniej niebezpiecza jaka istnieje, że zakładając, że nie żre się tego codziennie nic złego się nie będzie dziać a teraz tu czytam, że mając pecha można mieć przed oczami obraz jak w rozregulowanym telewizorze przez następne 5 lat.
Tyle się mówi o szkodliwości alkoholu, że to takie gówno i w ogóle a teraz dochodzę do wniosku, że jest to najbardziej bezpieczna używka jaką znam bo jak się okazuje nawet po ziole można mieć to HPPD :-/
  • 2227 / 378 / 0
branie psychodelików raz na kwartał/pół roku + nie branie innych substancji w między czasie oraz zdrowa dieta (dużo tłuszczy!), myślę, że ogranicza skutki uboczne do minimum (zera).
  • 3141 / 875 / 5
Od małego mam latające kolorowe plamki, ziarnistość obrazu a jak patrzę na jakis punkt i jest ciemniejszy niż otoczenie to zlewa się ono (otoczenie) w jedną plamę w różnych odcieniach "jasności". Po jaraniu to mam ze 2x gorszy wzrok niż normalnie :D Jak popada deszcz to jak światło latarni pada np. na mokry samochód to widzę w środku takiego refleksu carną dziurę a wkoło tęczę :nuts:
A jak idę po chodniku i patrzę "przed siebię w glebę" to płytki poza centralnym punktem na którymi skupiam wzrok drgają i wibrują :)
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 138 / 1 / 0
tak się zastanawiam jak ktoś mówi, że widzi figury geometryczne itp. to może w ten sposób zostały wymyślone w prehistorii?
Uwaga! Użytkownik nierozumiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
DelicSajko pisze:
Od małego mam latające kolorowe plamki, ziarnistość obrazu a jak patrzę na jakis punkt i jest ciemniejszy niż otoczenie to zlewa się ono (otoczenie) w jedną plamę w różnych odcieniach "jasności". Po jaraniu to mam ze 2x gorszy wzrok niż normalnie :D Jak popada deszcz to jak światło latarni pada np. na mokry samochód to widzę w środku takiego refleksu carną dziurę a wkoło tęczę :nuts:
A jak idę po chodniku i patrzę "przed siebię w glebę" to płytki poza centralnym punktem na którymi skupiam wzrok drgają i wibrują :)
mam to samo z płytkami chodnikowymi tylko natezenie zalezne od pogody. Jak jest slonecznie to wszystko bardziej faluje i lapie wtedy dezorientacje.
Uwaga! Użytkownik xxcainx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Cześć,

Od dwóch lat zmagam się z podobnymi objawami. Śnieg optyczny, palinopsja, entoptic phenemon (iskry, plamy, męty), błyski światła, efekty halo i starburst w okół źródeł światła, szumy i piski w uszach.

Sprawę olał bym ciepłym moczem gdyby nie fakt, że wszystko pogarsza się z tygodnia na tydzień. Palinopsia pogorszyła się do takiego stopnia, że od prawie wszystkiego mam pozytywne powidoki i traile. Jasne obiekty i światła pozostawiają długie smugi. Utrudnia mi to normalne funkcjonowanie ponieważ boli od tego łeb, oczy są bardzo wrażliwe na światło. Do tego doszła bardzo dziwna rzecz - fascykulacje mięśni - takie mimowolne skurcze które mam 24 h na dobę głównie w nogach. Mieliście takie niewizualne objawy ?

Nie miałem nigdy migren, nie spożywałem również żadnych hardcorowych substancji. Oczywiście zdarzyło się zapalić skręta ale było to raczej sporadyczne.

Czy ktoś z was doświadczył takich pogarszających się objawów? Czy to się kiedyś zatrzyma?
  • 5774 / 1181 / 43
Ja mam tak, że czasami widzę jak w pokoju lub na powietrzu pada śnieg. Pełno małych płatków śniegu. One jakby tańczą, takie małe światełka wypełniają pole widzenia. Bardzo to lubię.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1 / 1 / 0
Cześć wszystkim!
Słuchajcie, ja mam konkretnie głupią sprawę.
Zacznę od tego, że jestem pod wrażeniem Waszego postrzegania HPPD.
Moja historia z HPPD zaczęła się bezmyślnie i absolutnie nie miałam pojęcia, co mi się dzieję.
Nigdy nie brałam halucynogenów, tylko stymulanty typu e, MDMA, raz zdarzyło mi się wziąć coś w deseń perwityny.
Kiedyś zmieszałam mariuan+MDMA, do tego alkohol (wszystko w sporej ilości, jak na małą mnie) i totalnie odleciałam. Kilka dni później wpadłam w totalną psychozę, bo zauważyłam wszystkie objawy, które tutaj opisujecie. Nie miałam pojęcia, co to, nigdy wcześniej nie czytałam o HPPD- nie słyszałam. Pytałam znajomych, co z tym, czy też mają coś w ten deseń- jednak tylko jedna dziewczyna przyznała, że obraz jej "skacze".
Strasznie mi z tego odwaliło, miałam wrażenie, że zniszczyłam sobie układ nerwowy. Teraz już wiem, co to HPPD- jednak mimo wszystko nie jest to dla mnie przyjemne schorzenie. Czasem zupełnie mija, tylko sobie przypomnę- już wraca. Szczególny problem mam z kolorami jaskrawymi, po prostu robią się szare. Poświaty, migoczenie, śnieg optyczny- mogą naprawdę przeszkadzać w pracy.
Niedługo zamierzam spróbować grzybów, jednak chce od razu zapytać osób doświadczonych- czy jest możliwe, że ten stan się pogorszy? Jak to wyglądało w Waszym przypadku?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.