Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1016 / 97 / 0
A ja to nie wiem, bo w aptekach nie kupuję takich rzeczy. Ale na reckę można chyba jakoś wyciągnąć.
The child is grown
The dream is gone
  • 2116 / 634 / 0
Mam dla Was piękne zestawienie ze śliczną tabelką. Przy okazji można się doedukować prawnie: Jak to jest z tą kodeiną?

Format PDF, tabelka jest troszkę dalej.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2976 / 256 / 0
Miałem kiedyś 5g czystej do receptury, fajne i.m. wchodzi, żałuję że i.v. nie spróbowałem, teraz nie będzie okazji raczej już.
  • 2883 / 303 / 0
A koda iv przypadkiem to nie jest chujowy pomysł, nawet czysta? Wydaję mi się że wiele razy takie stwierdzenie się przewijało tu i ówdzie na forum.

Turek tak niedawno mówiłeś że koda ble i tylko bupra, a niedługo będziesz na sportowo spalał kalorię w biegu do apteki %-D
zdaj relacje ile kilo zrzucisz to może uda nam się ustalić dokładną ilość spalanych kalorii %-D
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1016 / 97 / 0
kodeina iv jest bardziej niebezpieczna od innych opio (może powodować jakiś obrzęk płuc czy coś takiego) a nie jest wcale lepsza według raportów ludzi. Bodaj w Turcji jest to w miarę popularny sposób przyjmowania, tak piszą na bluelight. Tak sobie jeszcze myślę, jaki tam może być czas działania? 30 sekund? xD
The child is grown
The dream is gone
  • 1794 / 124 / 0
Kodeina iv powoduje tak ogromną reakcję histaminową, że może wam serce stanąć. Przecież w faq o kodeinie nawet jest to napisane ;).

Od 5 dni miałem zatwardzenie. Tzn. 5 dni temu jak rano wstałem to okazało się, że nie ma pracy i zarzuciłem z rana kodę. Następnego dnia to samo, a wiadomo - w ciągu na opio należy srać przed poranną dawką, bo później nichuja - zapomniałem się wysrać. 3 dni temu już nawet mi się srać odechciało. 2 dni temu nie brałem kodeiny, ale srać i tak nie mogłem (brałem za to deksa 1350mg, ale po dyso mi się dobrze sra), a wpierdalałem wszystkie domowe sposoby na srakę - jogurt z mnóstwem malin; śliwki; herbaty miętowe itp. Wczoraj stwierdziłem, że muszę coś z tym zrobić. Poszedłem do apteki mojej ulubionej i po krótkiej konwersacji przeplatanej beką ze mnie farmaceutki dostałem Alax. Kazała wziąć 2 tabletki. Zarzuciłem od razu 4. Po pół godzinie poczułem w jelitonach coś w rodzaju scen z filmu 2012. I poszło raz. Za godzinę drugi. Wieczorem trzeci. Rano się budzę i od razu na kibel - bieguna lekka. Po godzinie znowu. Wkurwiłem się i pojechałem do apteki po 300 kody i właśnie sobie grzeję :*). Aaa, i pobiłem swój prywatny rekord - 16 tjokodynów połkniętych naraz. Naraz=wrzucone do japy, zalane wodą i połknięte jednym łykiem, że nie nic w ryju nie zostaje. SWAG kurfyyy.

Jamedris ciekawy artykuł.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 423 / 12 / 0
Mój rekord 20, to tak z pamietnika gimba na dziś.
  • 2883 / 303 / 0
A ja zawsze rozgryzam bo lubię ten smak
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 423 / 12 / 0
Przeciez to tak ohydne i gorzkie jest...
  • 1794 / 124 / 0
Też kiedyś rozgryzałem, ale nie zaliczę tego do moich ulubionych wspomnień...

JS-C chyba ironizował :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.