Dział poświęcony dyskusjom nt. wezwań, które osoba otrzymała w związku z postępowaniem toczącym się wobec stron trzecich.
ODPOWIEDZ
  • 1009 / 42 / 0
Dziś byłem, coś ze Szczecina.
Ogólnie gość miał wyjebane na to przealuchanie.
Nie zamawialem dopalaczy lecz legalne substancje chemiczne, nie pamiętam czy od niego.
Nie spożywałem. Wyrzuciłem zamówienie do smietnika zaraz po otrzymaniu.
Reszta pytań - niepamietam.
Mieli tylko na mnie tylko 2 wpłaty z mojego konta w 2015r na jakieś drobne kwoty
Dziękuję dobranoc
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 551 / 54 / 0
Kurwa tylko raz zamawialem i akurat w tym okresie wrzesien-grudzien, czy maja ten nr konta, ktory zaczyna sie 791140 ?
  • 708 / 24 / 0
Wygląda na to że mają tylko konto z okresu wrzesien-grudzien.
  • 708 / 24 / 0
blau77 pisze:
Kurwa tylko raz zamawialem i akurat w tym okresie wrzesien-grudzien, czy maja ten nr konta, ktory zaczyna sie 791140 ?
Tak w sierpniu były 2 inne nr kolnt
  • 1676 / 106 / 0
I juz wtedy bylo cos nie tak. b3 milkl, pojawial sie, paczki sie wydluzaly itd.
Najwazniejsze, ze reszta zasad bezpieczenstwa zostala zachowana.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 551 / 54 / 0
W razie dostania wezwania, odpowiedzi w stylu nie pamietam czy zamawialem cos w tamtym okresie od takiej osoby i co to moglo byc sa chyba jak najbardziej pozadane, bo nie ma co sciemniac, ze nic nie zamawialem skoro beda miec moj numer konta; jeszcze jedna kwestia, moj znajomy tez mial wezwanie jako swiadek z innego sklepu i do niego zajechali na chate po zeznania, a ze byl w pracy to pozniej do niego do pracy( to bylby najwiekszy przypal, po chuj pracodawca ma cos takiego widziec, a tym bardziej jeszcze wiedziec o co chodziloby), w razie hipotetycznie takiego zdarzenia u mnie nic nie zeznawac tylko zazadac wezwania na komende na pismie? ciekawe czy ustalaja kazdy nr konta, wyrywkowo czy z danego miesiaca
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2016 przez blau77, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1009 / 42 / 0
Mają tylko i wyłącznie wpłaty na ich konta bankowe(mnie pytał o jedno czy wiem kto jest jego właścicielem ).
Także skoro wiedzą, że wplata jest z Twojego konta to nie możesz zaprzeczyć.
"Niepamiętam, ale skoro dysponujecie takimi danymi to nie zaprzeczam, że coś zamawiałem od właściciela tego konta".
Najważniejsze to nie pdpowiadac ze zamawiało się dopalacze(bo tak oni to nazywaja) a co najwyżej legalne substancje chemiczne, których nazw nie pamiętam.
Nie pamiętam czy zamawiałem na adres domowy, pocztą czy kurierem. Nie spożywałem.

Na wszystkie pytania, których odpowiedzi nie mogą wam udowodnic mówisz NIE PAMIETAM
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 413 / 8 / 0
Nie wiem dlaczego koleś u góry proponuje do przyznania się do zamawiania jakiejkolwiek chemii. Ok, wypuszczą Was, ale swoje do kartoteki wpiszą. Znacznie lepiej powiedzieć, że zamawia się mnóstwo rzeczy na allegro i innych portalach i nie ma się pojęcia co wtedy zamawiało. Przecież vendor mógł owe konto podawać także przy sprzedaży rzeczy innych niż chemia.
Najważniejsze to życzliwe podejście, fachowa rozmowa, ale nigdy nie przyznawajcie się. Chyba, że mają niepodważalne dowody
  • 1676 / 106 / 0
blau77 pisze:
W razie dostania wezwania, odpowiedzi w stylu nie pamietam czy zamawialem cos w tamtym okresie od takiej osoby i co to moglo byc sa chyba jak najbardziej pozadane, bo nie ma co sciemniac, ze nic nie zamawialem skoro beda miec moj numer konta; jeszcze jedna kwestia, moj znajomy tez mial wezwanie jako swiadek z innego sklepu i do niego zajechali na chate po zeznania, a ze byl w pracy to pozniej do niego do pracy( to bylby najwiekszy przypal, po chuj pracodawca ma cos takiego widziec, a tym bardziej jeszcze wiedziec o co chodziloby), w razie hipotetycznie takiego zdarzenia u mnie nic nie zeznawac tylko zazadac wezwania na komende na pismie? ciekawe czy ustalaja kazdy nr konta, wyrywkowo czy z danego miesiaca
Pisalem juz o tym, ale mni wysmiano.
Wszyscy ktorzy brali czesciej/ gesciej maja nakaz dostarczony przez kryminalnych. W nakazie masz, ze mozesz posiadac dowody obciazjace oskarzonego. Z takim nakazem jestes prawie jak oskarzony. Psiaki wchodza trzepia chate itd. Wszystko w imie prawa. W moim przypadku nawet kryminalni nie wiedzieli jak to ogarnac. Swiadek/ pokrzywdzony a rekwiruja iles tam dowodow.
Cos ok godziny zajelo im ustalenie, ze spisza zeznania na 2 fronty:
- swiadek pokrzywdzony - pytania z kartki ktore dostali od prokuratora
- druga kartka to material dowodowy znaleziony u mnie skad, komu dlaczego

Tak jak Ci pisano
- nie wiem mozliwe
- nie pamietam
- podawaj jak najmniej okolicznosci. Maile itd.
Ps
https://www.youtube.com/watch?v=w0ZFjHHGNI4
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 551 / 54 / 0
W ktorym miesiacu zamawialiscie ci co juz byli na przesluchaniu? Myslicie, ze jak robilem przelew przez bluecash, a nie bezposrednio z konta to moze nie bedzie chcialo im sie ustalac, skoro maja w huj innych przelewow, ale pewnie ni huja
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.