Dzisiaj odebrałem zawiadomienie z komendy. W piątek mam się stawić na komendzie jako świadek z art 53 ust 1.
Co najlepsze. Ostatni kontakt z narkotykami miałem w grudniu 2015r (zakup mj), rok 2015 obfitował dosłownie kilkakrotny stosunek z narkotykami. Ostatni raz zmawiałem jakieś RC bodajże 2 lata temu (dokładnie nie pamiętam tak dawno to było i tylko u sprawdzonego jednego vendora).
3,5 roku byłem wzywany na komendę też jako świadek związku z ustawą opn (sklep z którego kupiłem pare rzeczy, sypał do prochu zdelegalizowany mpv).
Czego mam się spodziewać? Diller mnie wsypał, czy może stara sprawa sprzed 3,5 roku wraca? Wiem, że nie jesteście jasnowidzami, skończyłem z narkotykami, zacząłem "nowe życie" więc zależy mi na czystej karcie.
Poprawiono nazwę tematu./pletz
Też dostałem takie wezwanie.
Jedyne czego się dowiedziałem to mam być przesłuchany jako świadek na polecenie Prokuratury w Szczecinie.
jak to on to pewnie mnie odwiedza smutni panowie.
Moze zamowic od paru vendorow rc to bede miec ekspertyze za darmo :)
jak braliscie od b3 czesto gesto (nawet niewielkie ilosci) prewencyjnie wyczysccie chate.
teraz w standardzie jest wizyta o 6 rano i wezwanie jako swiadka.
Przy czym mozecie posiadac dowody i bez wzgledu na wszystko przetrzepia chate.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.