Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Powód jest taki (tak mi powiedział koleś od którego dostałem tą fete) że podczas produkcji amfetaminy ci którzy ją wytwarzali użyli innego składnika przez który ścierwo nie miało mocy.
Po prostu pospieszyli się żeby zarobić pieniążki kosztem jakości (a feta która nie klepie tak czy siak się sprzeda tylko dużo wolniej, podobnie kiedyś było u nas z haszyszem który nie miał mocy - był wilgotny, zbity jak plastelina i też chujowo śmierdział).
ale pewnie nic nie pomoże chyba ,że się ja zmiesza z normalną fetą ;-)
u mnie to gówno w wakacje było^^ innej dostać nie mozna bylo ;D normalnie przymusowy odwyk xD bo szkoda kasy na to bylo ;p
pzdr ;)
nam kolo mówił że nie dodali jednego składnika przy produkcji i odradzał zakup, ale co niektórzy ostro sie sparzyli, teraz jest ok.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.