Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Powód jest taki (tak mi powiedział koleś od którego dostałem tą fete) że podczas produkcji amfetaminy ci którzy ją wytwarzali użyli innego składnika przez który ścierwo nie miało mocy.
Po prostu pospieszyli się żeby zarobić pieniążki kosztem jakości (a feta która nie klepie tak czy siak się sprzeda tylko dużo wolniej, podobnie kiedyś było u nas z haszyszem który nie miał mocy - był wilgotny, zbity jak plastelina i też chujowo śmierdział).
ale pewnie nic nie pomoże chyba ,że się ja zmiesza z normalną fetą ;-)
u mnie to gówno w wakacje było^^ innej dostać nie mozna bylo ;D normalnie przymusowy odwyk xD bo szkoda kasy na to bylo ;p
pzdr ;)
nam kolo mówił że nie dodali jednego składnika przy produkcji i odradzał zakup, ale co niektórzy ostro sie sparzyli, teraz jest ok.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.