Dział poświęcony dyskusjom nt. wezwań, które osoba otrzymała w związku z postępowaniem toczącym się wobec stron trzecich.
ODPOWIEDZ
  • 28 / 1 / 0
Witam,

Dzisiaj odebrałem zawiadomienie z komendy. W piątek mam się stawić na komendzie jako świadek z art 53 ust 1.
Co najlepsze. Ostatni kontakt z narkotykami miałem w grudniu 2015r (zakup mj), rok 2015 obfitował dosłownie kilkakrotny stosunek z narkotykami. Ostatni raz zmawiałem jakieś RC bodajże 2 lata temu (dokładnie nie pamiętam tak dawno to było i tylko u sprawdzonego jednego vendora).
3,5 roku byłem wzywany na komendę też jako świadek związku z ustawą opn (sklep z którego kupiłem pare rzeczy, sypał do prochu zdelegalizowany mpv).

Czego mam się spodziewać? Diller mnie wsypał, czy może stara sprawa sprzed 3,5 roku wraca? Wiem, że nie jesteście jasnowidzami, skończyłem z narkotykami, zacząłem "nowe życie" więc zależy mi na czystej karcie.
Poprawiono nazwę tematu./pletz
  • 954 / 52 / 0
Prawdopodobnie stara sprawa, jakieś potwierdzenie tamtych zeznań/złożenie nowych itd. Nic nie dygaj, pewnie chcą dojebać jakiś sklep i szukają dodatkowych "możliwości". Skoro sam mówisz, że ostatni kontakt z narkotykami miałeś dawno temu, to na logikę - co niby mieliby Ci udowodnić? Luz.
  • 195 / 6 / 0
Wiadomo już coś więcej w tej sprawie?
Też dostałem takie wezwanie.
Jedyne czego się dowiedziałem to mam być przesłuchany jako świadek na polecenie Prokuratury w Szczecinie.
  • 708 / 26 / 0
Też Szczecin ,gdzie zamawialiście?
  • 325 / 1 / 0
ja również, ktoś coś już wie? ja dopiero idę
  • 1009 / 42 / 0
Jestem kolejny. Kurwa który to już raz. Ktoś już wie o kogo biega tym razem?
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 88 / 1 / 0
Miałem to samo, wszystko w sprawie b3
  • 1674 / 107 / 0
Zobaczymy. ja bralem 2 czy 3 razy od b3.
jak to on to pewnie mnie odwiedza smutni panowie.
Moze zamowic od paru vendorow rc to bede miec ekspertyze za darmo :)

jak braliscie od b3 czesto gesto (nawet niewielkie ilosci) prewencyjnie wyczysccie chate.
teraz w standardzie jest wizyta o 6 rano i wezwanie jako swiadka.
Przy czym mozecie posiadac dowody i bez wzgledu na wszystko przetrzepia chate.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 26 / 0
Bez przesady z tą wizytą ,tylko wezwanie dostałem.
  • 228 / 25 / 0
Ktoś jeszcze jest w stanie potwierdzić, że to o b3 chodzi?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.