Parma: tu coś nowego mianowicie murzyni na rowerach po 19 zaczynają jeździć po całym mieście, co ciekawe nawet walczą o klienta choć myślałem że to jedna banda :) ale śmiesznie to wygląda bo jest ich naprawde dużo szczególnie w centrum przy starym mieście i basztach, przy zakupach każdy daje swój numer i wręcz proszą żebyś do nich dzwonił oczywiście gadają po angielsku no i co mi się bardzo podobało jest dowóz gdzie chcesz, oczywiście rowerem ;] dlatego im masz hotel bliżej centrum tym szybciej masz towar w ręku, oferta urozmaicona i nawet co mnie zaskoczyło można u nich nawet dziewczyny zamówić, swoją drogą kusiło mnie sprawdzenie czy przywożą je na ramie... koksik taki sobie, mj dobre i dużo, no i czekoladka która jak zwykle najpopularniejsza wszędzie tylko nie w pl.
Jaranie na ulicy głównie hasz, od 5 euro się zaczyna cena.
pseudoefedryna jako lek Actifed w cenie od 4 euro do 7.
Są problemy z nadmanganianem potasu, w aptekach nie mają w tabletkach, jak coś to chcą zamawiać od razu 100g w pudrze.
Jadę od Bolzano Aż 600km za Rzym.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.